Društvene igre ključne u razvoju djece! Smanjuju rizik od mentalnih bolesti!

FOTO: Pixabay

Znanstvenici i stručnjaci stalno govore kako je veoma važno se kretati, biti u dobroj formi kako bi se djeca razvila i bila zdrava. No često za vrijeme praznika kada nema treninga ili je vani ružno vrijeme, djeca najčešće bulje u ekrane mobitela ili kompjutora. Maknite ih od toga i družite se uz dobre stare društvene igre.

Zahvaljujući društvenim igrama razvijaju se dijelovi mozga ključni za kompleksne funkcije. Dokazano je da svaka aktivnost koja potiče mozak da usvoji nove vještine blagotvorno djeluje i na cjelokupno zdravlje. Popularna igra Memory pomaže pri razvoju pamćenja, koriste se vještine rješavanja problema te i snalaženja u kompleksnim situacijama.

Igre često smanjuju tlak, opuštaju mišiče i potiču cirkulaciju. One čine neuobičajenu kombinaciju koja istovremeno opušta i aktivira naš mozak. Osim što služe kao sjajan pokretač društvenih aktivnosti, pospješuju učenje, što pak direktno pozitivno utječe na samopouzdanje i motivaciju. Redovito igranje društvenih igara našim mozgovima pomaže da budu aktivniji i fokusiraniji.

Stoga skinite s ormara stare igre i zaigrajte ih sa djecom. Osim pozitivnih učinaka na zdravlje, zabava je zagarantirana za cijelu obitelj.


Komentari