Besplatne kreativne radionice uz BOŽIĆNI SAJAM NA ARTOMATU

artOmat

Šestu godinu zaredom, artOmat će se održati u Meštrovićevom paviljonu – Domu hrvatskih likovnih umjetnika, od 16. do 23. prosinca 2015. I ove godine, nekad popularno zvana ”torta”, postat će slasno zagrebačko odredište koje će iznova okupiti gotovo 100 selektiranih izlagača.

Posjetitelji će imati priliku upoznati autore koji djeluju unutar različitih područja likovne i primijenjene umjetnosti, modnog i produkt dizajna te drugih oblika kreativnih industrija čiji radovi nastaju u ograničenim serijama, a rezultiraju originalnim must-have proizvodima i poklonima.

Uz osebujnu selekciju izlagača i raznolik umjetnički program, artOmat poziva publiku na besplatne kreativne radionice te na sudjelovanje u kolaborativnim umjetničkim događanjima osmišljena podjednako za djecu i odrasle.

poster-ARTOMAT-681x1024

Tako će već na samom otvorenju 6.artOmata dečki iz This Town Needs Posters-a demonstrirati izradu plakata rukom dok će posjetitelji moći sudjelovati u izardi velikog plakata. U programu je i ljubljanski kolektiv Oloop, koji poziva na sudjelovanje u projektu Povezivanje – tepih u radu, te umjetnica Irena Frantal koja će prostor Galerije Bačva pretvoriti u prostor knjige koji poziva posjetitelje na participiranje.

Za sam kraj, posljednji dan artomata programsku okosnicu čini artOnight i događanje “Sam svoj majstor” koje predstavlja poveznicu između pokreta i softvera “Whatever Dance Toolbox”. Program će voditi članice izvedbene skupine BADco. Zrinka Užbinec i Ana Kreitmeyer.

U Klubu HDLU-a posjetitelji će moći kroz 10 različitih radionica sami izraditi božićni poklon te naučiti nove stvaralačke tehnike poput filcanja, izrade marioneta i fotograma.

12342643_977066489019451_161011885237966065_n

Ana Schaub je diplomirana akademska kiparica. Na ovogodišnjem će artOmat-u izlagati ilustracije i printove, skulpture od keramike te bedževe i magnete. Ana će također na sajmu izvoditi facepainting.

Kroz cijelo vrijeme trajanja artOmat-a, posjetitelji će moći okusiti i odlično Visibaba Pivo a tu su i jednistvene domaće rakije, kuhano vino i super zdravi Juice&Juice smoothies i tople juhe.

Sve ovo pa još i više čini ovogodišnji artOmat must attend event!

Komentari