Orijentacijsko trčanje na nekoliko lokacija

Sport koji uz trčanje zahtijeva navigacijske vještine.

Orijentacijski klub “Vihor” i Tehnička škola Ruđera Boškovića u srijedu 24. svibnja 2017, od 16:00 do 18:00 sati na igralištu Tehničke škole Ruđera Boškovića organiziraju orijentacijsko trčanje.

Kako je napomenuo organizator, Damir Gobec, iz orijentacijskog kluba “Vihor”riječ je o sportu koji uz trčanje zahtijeva navigacijske vještine.

“Natjecatelj koristi kartu i kompas za kretanje od točke do točke na raznolikom i obično nepoznatom terenu”.

Nadodao je kako Sudionici dobivaju zemljovid izrađen prema strogo definiranim standardima, te se sudionici služe kartom, kako bi obišli zadane kontrolne točke. Ono što je najbitnije jest odabrati optimalnu varijantu puta prema sljedećoj kontrolnoj točki, te ih sve obići zadanim redoslijedom u što kraćem vremenu.

Osim spomenute lokacije, za djecu i mlade, orijentacijsko trčanje će se odvijati u Osnovnoj školi od 11 do 14 sati, Tehničkoj školi Ruđer Bošković od 12:00 do 15:30 sati u Geodetsko tehničkoj školi, te Dječjem vrtiću Zvončić od 16:00 sati .

Kako zaključuju organizatori, važno je istaći kako su ciljevi međunarodne federacije povećanje vidljivosti i dostupnosti orijentacijskog sporta za mlade, povećanje broja sudionika, ,ali i uključenje i razvoj orijentacijskog sporta u što više novih zemalja.Za detaljnije informacije, organizator je pozvao da čitatelji potraže na web stranici vihor.hr.


Komentari