Oporavak djeteta nakon razvoda tema je konferencije 16. rujna

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

„Separacija roditelja, otuđenje i oporavak djeteta: Razvoj standarda dobre prakse“ naziv je 3. europske konferencije s međunarodnim sudjelovanjem o otuđenju djeteta od roditelja u razvodu koja se održava 16. do 18. rujna u organizaciji EAPAP-a (Europskog udruženja stručnjaka koji rade s otuđenjem) i Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba koje će se održati u obliku “live webinara”.

Cilj ovogodišnjeg izdanja objasniti je dubinsko razumijevanje otuđenja i drugih teškoća djece povezanih s razdvajanjem roditelja, kao i razvoj jasnih i znanstveno utemeljenih smjernica rada svih stručnjaka iz sustava zaštite djece.

Inicijativa Poliklinike „28 istina struke u zaštiti djece od emocionalnog zlostavljanja u razvodu roditelja: Uspostava dobre prakse u Hrvatskoj“ prošlog ljeta prikupila je više od 800 potpisa stručnjaka različitih profila iz Hrvatske i regije, nakon predavanja Karen i Nicka Woodalla u Zagrebu, koje je uživo i putem interneta pratilo više od 3000 zainteresiranih.

Time je hrvatska stručna javnost nedvosmisleno pokazala interes, potrebu i dobru volju za daljnjim usavršavanjem u ovom području, što ne čudi s obzirom na to da je oko trećina razvoda roditelja visoko konfliktna, a da su najčešće žrtve neslaganja odraslih, slabe koordiniranosti sustava, uz neumoljiv protok vremena – upravo djeca.

EAPAP otvara novo poglavlje zaštite djece u ovom području upravo u Hrvatskoj, a očekuje se više od dvadeset eminentnih predavača iz Europe, SAD-a i regije, u multidisciplinarnom i intersektorskom sastavu, sa znanstvenim, ali i praktičnim izlaganjima, raspravama i rješenjima.

Raspored programa dostupan je na poveznici.

Korona ušla i u vrtić Beroševe supruge! Od jučer imamo dvije školske i tri vrtićke grupe u samoizolaciji!


Komentari