Okrugli stol pod nazivom ‘Volontiranjem do željenog posla’

U ponedjeljak 9. srpnja, s početkom u 17:30, održat će se okrugli stol pod nazivom Volontiranjem do željenog posla. Riječ je o aktivnosti koju provodi udruga Studentski informativni kutak u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U SIK-ove prostorije, na zagrebačkoj adresi Remetinečka cesta 7 (prostorije bivšeg Zagrebačkog inkubatora poduzetništva), pozvani su svi zainteresirani mladi. Bivši članovi udruge, ali i druge osobe s bogatim iskustvom koje su aktivno volontirale, iznijet će svoja iskustva te će otkriti koliko im je ono zaista pomoglo prilikom zapošljavanja.

U okruglom stolu sudjelovat će:

  • Adela Juhas – dugogodišnja SIK-ova volonterka, voditeljica PR tima, ali i suradnica u timovima marketinga, lektora i community managera portala Studentski.hr, bivša predsjednica Društva studenata kroatologije „Cassius“, volontirala i za Hrvatske studije dvije godine na Interliberu u prodaji knjiga te dvije godine na Smotri Sveučilišta, volontirala u udruzi za oboljele od Down sindroma.

  • Ivan Bota – premda zaposlen, danas je još uvijek volonterski aktivan u nekoliko organizacija – s volontiranjem započeo sa 17. godina, a od tad prošao kroz Udrugu Pokrenimo Tijaricu, Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Tijarica, KUD Tijara Tijarica, udrugu Studenti Cetinske krajine, Klub Sinjana Zagreb, Udrugu za očuvanje baštine Cetinskog kraja, Franjevačku mladež župe Majke Božje Lurdske Zagreb, Studentski zbor FPZG-a, Studentski sbor Sveučilišta u Zagrebu, Viteško alkarsko društvo Sinj, Mjesni odbor Tijarica, Caritas, pučke kuhinje i domovi za nezbrinutu djecu


  • Nediljko Jerković – aktualni predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, bivši predsjednik Domskog odbora SD-a Cvjetno naselje

  • Robi Špoljarić – novoizabrani predsjednik eSTUDENTa, najveće studentske organizacije u Hrvatskoj, četiri godine aktivno sudjeluje u radu studentskih udruga među koje ubraja i Udrugu studenata turizma, međunarodnu studentsku organizaciju AIESEC, a ovisno o prilici dodatno volontira pri organizaciji određenih projekata.

Cilj je motivirati što veći broj mladih ljudi da aktivno porade na svojoj budućnosti na tržištu rada te da krenu s usvajanjem neformalnih znanja i vještina koje će im u tome uvelike pomoći. Ovaj će im okrugli stol služiti za dobivanje šire slike o volonterskim prilikama i mogućnostima koje im stoje nadohvat ruke. Pružit će im se informacije o tome kako se i gdje prijaviti za volontiranje, a saznat će i kako poslodavci gledaju na potencijalne zaposlenike s volonterskim iskustvom.

Sve dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook događaju, SIK-ovoj webFacebook stranici te na portalu Studentski.hr.

Komentari

loading...
-->