Odlična zabava, dobra glazba i puno smijeha u Vinylu

Vinyl

Program u Vinylu (Bogovićeva 3) od 15. do 21. svibnja.

Čeka vas odlična zabava, dobra glazba i puno smijeha!

PONEDJELJAK 15.5. | od 18h

#vinyli

  • Gospodari uspomena
    prodajna izložba ploča
    Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvoja iz svoje bogate kolekcije ploča, raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!

PONEDJELJAK 15.5. | 20h

#knjige_knjige

  • Neva Lukić:
    ‘More i zaustavljene priče’
    HDP – Hrvatsko društvo pisaca i Vinyl pozivaju vas na promociju knjige priča Neve Lukić ‘More i zaustavljene priče’.

Nastupaju autorica, kritičari Lada Žigo i Srđan Sandić, te urednik knjige Ivan Herceg.

‘Može se reći da je ‘More i zaustavljene priče’ neobično književno djelo koje spaja poeziju i prozu, suvremenost i tradiciju. Neke se teme provlače djelom Neve Lukić još od početka njezina stvaralaštva: propitivanje mogućnosti komunikacije među ljudima i sklonost fantastici. Autorica se poigrava tradicionalnim žanrovima poput bajke, mita, priče i pjesme, te sagledavanjem problema suvremene svakodnevice u neobičnim okvirima fantastike.’
Vesna Solar

Knjiga je izišla u izdanju Hrvatskog društva pisaca u studenome 2016.

Ulaz je slobodan

UTORAK 16.5. | 20h30

#stand_up

  • Večer otvorenog mikrofona

Firstandup poziva sve ljubitelje stand-up komedije na Open mic večer.

Osim što možete ‘samo’ biti dio cijenjene publike, možete se i sami okušati kao stand-up komičari.

Pravila za sudjelovanje:

1. Izvođač mora u potpunosti biti i autor teksta koji izvodi u formi stand-upa
2. Pričanje viceva nije dopušteno jer to nije stand-up komedija
3. Trajanje Vašeg nastupa treba biti do 7 minuta

Nagrada svakom komičaru bit će i podrška te reakcija publike, kao i to da će ih tijekom svakog nastupa pratiti i nekoliko iskusnih stand-up komičara koji će izvođačima s najboljim izvedbama dati mogućnost nastupanja na raznim mjestima i pred različitim publikama.

Prijave su na [email protected] ili na licu mjesta kod voditelja programa do 20:45 h na dan predstave.

Zbog ograničenog broja sjedećih mjesta svakako preporučujemo da potvrdite svoj dolazak i rezervaciju na Facebook stranici Firstandup ili na e-mail adresi [email protected]

Dođite da se smijemo jedni drugima!

Ulaz je slobodan

SRIJEDA 17.5. | 20h30

#tkototamosvira

  • Holographic Human Element
    (BiH)

Holographic Human Element je instrumentalni bend koji svira eksperimental i modernu klasiku, protkane elementima New Age-a i progresivnog post-rocka. Vodi vas na jedinstven put uvida u vaše vlastite osjećaje.

Bend koji na pitanje: ‘Odakle dolazite?’ odgovara sa: ‘Od srca!’, postoji od 2011. godine ali tek od polovine 2013. počinje sa nastupima. Nakon samo četiri sporadična pojavljivanja pred publikom, bend The Ocean ih bira za predgrupu na koncertu u sarajevskom Domu mladih, a najveći muzički portal u Bosni i Hercegovini, muzickazona.ba ih proglašava najperspektivnijim bendom u narednoj, 2014. godini.

U kolovozu 2014. godine na 48. Gitarijadi u Zaječaru (Srbija), Holographic Human Element osvaja 1. mjesto od 218 prijavljenih bendova. Sviraju na Eurosonic-Noorderslag festivalu na koji su nominovani od strane BHRadio1.

Za promotivnu kompoziciju ‘She Got Lost In Paris’ je multiinstrumentalistkinja Amy Denio (Kultur Shock, The Tiptons Sax Quartet) odsvirala harmoniku, a za remiks i mastering demo snimke zaslužan Bill Gould (Faith No More).

Nakon 113 nastupa širom Evrope, Holographic Human Element uskoro izdaje album prvijenac ‘Philophobia’.

Iako bi se njihova muzika mogla opisati Hesseovom frazom ‘Magično pozorište. Nije za svakoga’, ipak ih skoro u svakom gradu vraćaju i po nekoliko puta na bis.

Holographic Human Element su:
Tihana Martinović – klavijature, sintovi
Adnan Đonlić – gitara
Ajdin Škulj – bubanj

ČETVRTAK 18.5. | 20h30

#tkototamosvira

  • SAV
    (Kopenhagen)
    Ovaj dvočlani bend čine Mija i Lars, prekaljeni ali još uvek mladi pripadnici kopenhagenske alternativne pop-rock i jazz scene.

Nakon završene muzičke akademije Mija i Lars nastupaju kao članovi niza sastava (Seaweed, SVIN, UFO, Slowburn, Kvindebandet, itd.), a svoje druženje okrunili su formiranjem SAV-a.

Za njih dvoje nema granice kada je u pitanju muzika koju stvaraju. Dozvoljavajući da ih inspirira i vodi putovanje i sredina u koju dođu nastupati, Mija i Lars, jedna vokalom i sintisajzerom, a drugi na električnoj gitari, stvaraju često improviziranu glazbu koja prevazilazi žanrovske odrednice. Mijin predivni glas iznosi jaku emociju prelivajći se sa zvucima sintisajzera i Larsove gitare na kojoj, kao jedan od najtalentiranijih eksperimentalnih gitarista Europe izvlači gotovo apsurdne i bezobrazne gitarske bravure.

Sežući od minimalnog ambijentalnog zvuka, preko jazz varijacija, no wave-a te povremeno i hard-core noise izraza, glazba SAV-a vas sa lakoćom uvlači u svoj otkačeni svijet. Njihova sviračka kontemplacija surovo razgolićuje manire popularne kulture nudeći na uvid komentare na slike svakodnevnice kroz ono bazično, instiktivno i lično.

Mija Milović: vokali, sintisajzeri
Lars Bech Pilgaard: gitara

PETAK 19.5. | od 22h

#vinylweekend

  • Soul Contact
    by DJ Kutmasta Mirko
    Marko Rajčević, poznatiji pod imenom Kutmasta Mirko, bavi se DJ-ingom već 15 godina. Isprofilirao se svojim funk selekcijama koje su rijetko koga ostavile ravnodušnim.

Kao osnivač funk emisije Stank (Radio Student, Zagreb), Mirko je gostovao u svim većim klubovima u Zagrebu.

Mirkova selekcija je mješavina jazza, soula i funka, koja vas vodi kroz priču punu nostalgije, ali i ritma koji uvijek vraća osmijeh na lice.

SUBOTA 20.5. | od 22h

#vinylweekend

  • Better Way
    by DJ Tabu
    Disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc…

SUBOTA 20.5. | od 22h

#zagreb_pride

  • Kvir karaoke

Pogađaš li note ultravisoke?
Dođi nam na Kvir karaoke!
Čak ako pjevat ne znaš, volimo te jer si naš_a!

Pridruži nam se 20. svibnja od 22:00h u Vinylu na Kvir karaokama uz popularne hitove u režiji našeg DJ Odaka: izaberi pjesmu, uzmi mikrofon i oslobodi svoju unutarnju Mariah!

Obogatimo Mjesec ponosa glazbom i druženjem, kod nas sram ne postoji!

Radujemo se što ćemo se vidjeti u što većem broju i čuti vaše divne glasove (kakvi god da bili) kako pjevaju za ljubav.

Ulaz je slobodan.


Komentari