Od sutra u Zagrebu kreću najbolji filmovi s filmskog festivala u Motovonu

20. Motovun Film Festival započeo je zagrijavanjem u Zagrebu, petodnevnim filmskim i glazbenim programom obilježio je jubilej na Brdu filmova, turneju uspješno nastavio po istarskim gradićima, a sada se, u svojem finišu, ponovno vraća na početak, u Laubu.

Motovun u Zagrebu od 24. kolovoza do 2. rujna svakoga dana donosi najvažnije ovogodišnje naslove kako s motovunskog, tako i s dječjeg, buzetskog brda. U kući za ljude i umjetnost Lauba, Motovun Film Festival već tradicionalno podiže platno s ciljem da onima koju su zadnji tjedan srpnja proveli radeći ili kupajući se, pruži posljednju priliku pogledati najbolje od festivala. Dvadeseto izdanje obilježilo je 125 dugih i kratkih filmova strane i domaće produkcije, a od 24. kolovoza do 2. rujna moći ćete pogledati njih 12 u Zagrebu.

Program ovoga četvrtka otvara jedan od najboljih islandski debija Hearstone redatelja Guðmundura Guðmundssona, a nastavlja se već sljedeći dan uvrnutim španjolskim trilerom Bar. Kroz gruzijsku pustopoljinu filma Dede nagrađenog posebnom nagradom žirija na prestižnom festivalu u Karlovym Varyima, preko izraelskih planina koje donose Sveti zrak, noćnih ulica Rusije u drami Aritmija, doći ćete do Divljeg zapada Bugarske, pobjedničkog filma Vestern, nagrađenog motovunskim Propelerom te dobitnikom nagrade FIPRESCI. Kompletan program možete pratiti na Facebook događaju.


Komentari