Od kina do radionica: Vodič za vikend u Zagrebu pun sadržaja

Kino/Facebook

Brucošijada, izložbe, kvizovi i mnoštvo drugog sadržaja održat će se ovaj vikend u Zagrebu.

Vikend je napokon pokucao na vrata. Brojite sitno svoje zadnje sate do polaska s posla i vrijeme je da se opustite za vikend. Već je poznato da je Zagreb pun sadržaja te je ponekad teško poloviti sve što se u gradu događa.

Istražili smo što se sve događa u gradu te izdvojili za svakoga po nešto.

Već danas možete posjetiti kino Tuškanac i pogledati prvi nastavak filma portugalske kinematografije: Tisuću i jedna noć. Trilogiju 1001 noć, možete pogledati u nastavcima a upad je 15 kn: Petak, 3. 11., 18:30 Tisuću i jedna noć: Nemiran (Vol 1), subota, 4. 11. u 19:0Tisuću i jedna noć: Opustošen (Vol 2), i nedjelja, 5. 11. u 19:00 Tisuću i jedna noć: Začaran (Vol 3)

Kino/Facebook
Kino/Facebook

Subota, 4. studenog

Ukoliko niste raspoloženi za gledanje filmova u kinu, subota nudi brojne glazbene i interaktivne sadržaje te radionice.

Šetnja s Gornjogradskom coprnjicom

Na trgu bana Jelačića u 20:00, možete prošetati s Gornjogradskom coprnjicom i upoznati sve tajne grada. Za ljubitelje misterija i gradskih ulica, ovo je prava poslastica. Cijena ulaznica je 111,00 kn po osobi, za djecu do napunjenih 11 godina je 88,00 kn. Ipak, morate požuriti jer je broj mjesta ograničen. Detalje prijave možete vidjeti na službenim stranicama događaja.

FOTO: Ivan Ramađa
FOTO: Ivan Ramađa

 

Azra tribute

Ukoliko ste više raspoloženi za glazbu i hitove iz prošlih vremena, možete posjetiti Vintage Industrial Bar koji vam donosi Azra Tribute. Upad je 10 ili 20 kn, ovisno jeste li student ili niste. Dečki počinju svirati oko 20:00 a tulum traje do ranih jutarnjih sati.

36. Brucošijada FER-a

Već nadaleko poznata Brucošijada FER-a doživjet će svoje 36. izdanje. Nastupit će čak 17 izvođača na tri različita stagea u KSET Caffe-u. Karte po cijeni od 65 kuna moguće je kupiti u KSET-u, Dirty Old Shopu, Rockmarku te u SC-u. Na dan Brucošijade karte će koštati 80 kuna. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u uz predočenje e-indexa sve do 4. studenog.

FOTO: 36. Brucošijada FER-a / Facebook
FOTO: 36. Brucošijada FER-a / Facebook

 

Klub Vinoljubaca

Klub Vinoljubaca organizira svoj prvi sastanak u novootvorenom salonu Kak se šika za one koji su veliki ljubitelji vina. U ponudi će imati živu muziku i dobro vino a ulaz je besplatan. Godišnja članarina za klub vinoljubaca iznosi 80kn, a proceduru učlanjenja možete potražiti na njihovim stranicama.

Ilustracija: Depositphotos
Ilustracija: Depositphotos

 

Radionica samoobrane za žene

Na Zagrebačkom velesajmu u 18:30 održat će se radionica samoobrane za žene u paviljonu 6. Rekonstrukcijom opasnosti koje vrebaju, moći ćete naučiti kako reagirate te kako se obraniti u svakodnevnim situacijama. Broj mjesta je ograničen a cijena je 200 kuna. Što sve možete naučiti te detalje rezervacija možete provjeriti na stranicama događaja.

Ilustracija: Depositphotos
Ilustracija: Depositphotos

Nedjelja, 5. studenog

Uz veliku ponudu brojnih lokalnih kafića, mnoge će privući nešto mirnija nedjeljna večer. U ponudi su razna druženja, društvene igre te kulturni koncerti.

 

Kviz općeg znanja

S početkom u 19 sati, u klubu Metropolis odigrat će se 38. izdanje KOZe, kviza općeg znanja.Uz vrlo bogate nagrade,moži ćete zaigrati kviz općeg znanja s više od stotinu pitanja. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, morate se prijaviti jer je broj natjecatelja ograničen.

FOTO: 38. KOZa, kviz općeg znanja/ Facebook
FOTO: 38. KOZa, kviz općeg znanja/ Facebook

 

Gaming u Crnom Mačku

Caffe bar Crni Mačak organizira u 17:00 igranje društvenih igara. U ponudi imaju razne društvene igre no slobodni ste ponijeti i neke svoje. Ukoliko ste veliki ljubitelj društvenih igara i drugačijeg provođenja slobodnog vremena s prijateljima, znate gdje se možete uputiti u nedjelju.

FOTO: Depositphotos
FOTO: Depositphotos

 

17. Jarunska kestenijada za mlade

Crkva Sveta Mati Slobode organizira već tradicionalnu kestenijadu u 20:00 nakon večernje svete mise. Uz kestene i toplu čokoladu možete zaplesati uz odličnu glazbu Kesten benda i prijatelja.

Ilustracija: Depositphotos
Ilustracija: Depositphotos

 

KUD-ovi u Novom Zagrebu

Za one koji su željni provesti večer uz hrvatsku kulturnu baštinu, mogu se uputiti u centar za Kulturu Novi Zagreb te s početkom u 18:oo uživati u folklornom koncertu. Deset novozagrebačkih KUD-ova i to: KUD Brezovica, KUD ˝Dika˝Sveta Klara, KUD Kupinečki Kraljevec, KUD ˝Sijač˝lučko, KUD ˝Orač˝ Mala Mlaka, KUD Ppreslica˝ Blato, KUD ˝Mladost˝ Odra, KUD ˝Sveta Ana˝Odranski Obrež, KPD Sveta Klara i Kud Vrhovje Župe Dubranec već treću godinu za redom organizira zajednički koncert.

FOTO: ˝KUD-ovi NOVOM Zagrebu˝ / Facebook
FOTO: ˝KUD-ovi NOVOM Zagrebu˝ / Facebook


Komentari