Oči u oči s najvećom otrovnicom, najopasnijom zmijom na svijetu i mnogim drugim rijetkim vrstama

www.svijetzmija.com/

Najveća izložba zmija ponovo je u Zagrebu. Svakim radnim danom od 10 do 23, posjetitelji iimaju jedinstvenu priliku uživo vidjeti najveću otrovnicu na svijetu – kraljevsku kobru, 4 vrste mambi, uključujući i jednu od najopasnijih zmija na svijetu – crnu mambu, 10 vrsta čegrtuša, Gabonsku ljuticu i niz drugih vrlo rijetkih zmija iz svih krajeva svijeta.

Projekt “Čudesan svijet zmija” pokrenut je 2013. s izložbom u Zagrebu te se od tada redovito održava svake godine, a do sada ju je vidjelo ukupno oko 80.000 ljudi.

Osim jedinstvene prilike da uživo vide ova neobična bića, posjetitelji imaju priliku i osjetiti te primiti u ruke neke od neopasnih zmija. Izložba je mjesto gdje ljudi mogu puno naučiti o ovim neobičnim i često krivo shvaćenim stvorenjima.

Zbirka koju posjeduje Neven Vrbanić jedinstvena je na ovim prostorima, a stvara se već preko 20 godina te sadrži preko 40 vrsta zmija i ukupno preko 150 jedinki.


Izložba je otvorena za posjetitelje do 18. kolovoza u u prostorijama Gornjogradske gimnazije. Karte za odrasle koštaju 40 kuna, za djecu od 7 do 14 godina 20 kuna, a za djecu ispod 7 godina je ulaz besplatan.

Komentari

loading...
-->