Obucite nešto crveno prvog petka u veljači i pridružite se Danu crvenih haljina

Foto: PR

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurološkog društva i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba pokrenuta je zdravstveno-edukativna akcija “Dan crvenih haljina”. Želi se podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena, upozoriti na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života.

Kao i svake godine, događaj se obilježava prvog petka u veljači, a završnoj svečanosti će prethoditi tjedan javnih edukacija za građanstvo putem tribina, direktne komunikacije na štandovima i medijskih nastupa naših eminentnih stručnjaka.

“Svake godine moždani udar ubije dvostruko više žena nego karcinom dojke, stoga je iznimno važno biti svjestan čimbenika rizika te poduzeti odgovarajuće mjere koje smanjuju šanse za nastanak moždanog udara. Prvi „Dan crvenih haljina“ započinjemo raznim aktivnostima već od 28. siječnja, a završavamo velikim svečanim okupljanjem 1. veljače 2019., u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog na kojem će zvijezde večeri biti žene koje su preboljele moždani udar i koje će nositi reviju crvenih haljina hrvatskih dizajnera”, kaže idejna začetnica ove hvalevrijedne akcije i predsjednica organizacijskog odbora prof. dr sc. Arijana Lovrenčić-Huzjan.

Mlada umjetnica Petra Huzjan nacrtala je zaštitni znak, siluetu žene u crvenoj haljini koja je istovremeno krhka i snažna i koja savršeno oslikava misiju ove akcije.  Na društvenim mrežama akciju će obilježavati hashtag #NosiCrveno koji poziva sve da 01. veljače odjenu nešto crveno i na taj način pruže podršku.

Detalji o „Danu crvenih haljina“ mogu se pratiti na stranicama Hrvatskog liječničkog zbora www.hlz.hr i na Facebook stranici www.facebook.com/Dan-crvenih-haljina.


Komentari