OBLJETNICA HRVATSKE LIGE PROTIV RAKA: Gala koncert ‘Četiri tenora i prijatelji’

Hrvatska liga protiv raka najavila je, povodom svoje 50. obljetnice, veliki gala koncert „Četiri tenora i prijatelji“.

Koncert će se održati u KD Vatroslav Lisinski pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Prihod od koncerta bit će u cijelosti namijenjen Hrvatskoj ligi protiv raka i njenim budućim aktivnostima, a karte će svi zainteresirani građani moći kupiti od 12. prosinca u slobodnoj prodaji KD Vatroslav Lisinski i u diskografskoj kući Scardona.

Uz četiri tenora – Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor – na gala koncertu nastupit će i Radojka Šverko, koja sljedeće godine slavi i 50. godina vlastitog rada. Zvijezdama će se pridružiti Zorica Kondža, Toni Cetinski, Nina Badrić i drugi prijatelji Hrvatske lige protiv raka.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Hrvatska liga protiv raka najstarija je civilna udruga u ovom dijelu Europe. Tijekom svojih 50 godina postojanja pokrenula je i organizirala brojne javnozdravstvene akcije kao što su utrka Terry Fox Run, Dan mimoza, Dan narcisa, Dan dojki, Movember – Brkati studeni, a sve s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.

I u narednim godinama Liga planira djelovati jednako aktivno i društveno odgovorno te zajedno s nadležnim institucijama raditi na projektima koji će imati za cilj smanjenje pojavnosti i umiranja od karcinoma u Hrvatskoj.[/box]

„Iznimno mi je drago što su se velika imena hrvatske glazbene scene odazvala biti dio ovog gala koncerta, a i vjerujem kako će naši sugrađani prepoznati plemeniti cilj te kupiti karte i podržati rad naše Lige koja se već pedeset godina bori za poboljšanje onkološke zaštite u Hrvatskoj. Liga uvijek gleda prema budućnosti pa tako već sada planiramo nove javnozdravstvene akcije u 2017. godini, a ovaj koncert u veljači bit će kruna našeg dosadašnjeg djelovanja.“, izjavio je prof.dr.sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

„Uslijed borbe protiv raka u svijetu godišnje umre 7 milijuna ljudi. Zahvaljujući pametnim lijekovima i novim metoda liječenja, kao i ranom otkrivanju bolesti utječe se na preobrazbu bolesti s malim postotkom preživljenja u kronične bolesti s kojima je, držeći ih pod nadzorom, moguće kvalitetno živjeti.

Edukacija stanovništva, pravovremeni pregledi kao i tjelesna aktivnost, zdrava prehrana, kontrola tjelesne težine te nepušenje utječu na sprečavanje bolesti. Pozdravljam sva javna događanja poput ovog koncerta koji za cilj imaju jačanje svijesti o borbi protiv raka, jer ovo je borba u kojoj svi moramo biti ujedinjeni.“, izjavio je dr.sc. Tomislav Madžar, organizator koncerta, član predsjedništva Lige i posebni savjetnik Predsjednice RH za zdravstvo i sport.ob


Komentari