Novosti iz Bogovićeve 3: Program u Vinylu u ožujku

PONEDJELJKOM | od 18h

#vinyli

Gospodari uspomena
prodajna izložba ploča

Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvoja iz svoje bogate kolekcije ploča, rariteteploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!

PONEDJELJAK 05.03. | 19h

#vinyl_teatar

Predstava,
koja je nastala u ožujku

Sve je ljubav. Ili nije. Donjeti krajnju odluku o ljubavi nije moguće. Odluka i/li ne-odluka ionako ne vode nigdje, već smo tu.

Ostaje nam igra. Za početak ti si ti, ja sam ja, mi smo mi. Kroz igru ti postaješ ja, ja postajem ti, mi (p)ostajemo mi. Krećemo se kružno, vrtložno, sve se vrti u krug. Još jedna igra. Kažemo Evo još jedna igra! Niz igara treba nestati i iz niza i igre nastati predstava.

Predstava, koja je nastala u ožujku ne sjeća se ničega osim sebe ispred ovog trenutka. Prvo je igra, onda predstava koja nastaje kroz niz igara.
Tamara i Hanna predlažu i vode igru. Razlika između vas, posjetitelja i suigrača igre i njih dvoje, je samo u tome da su Tamara i Hanna malo više igrali ovu igru nego vi.

Predstava će biti ondje, a ne ovdje, gdje ovo sada čitate, zato je ovo poziv da se priključite i zajedno s nama otkrijete o čemu je igra i kako se pretvara u predstavu ispred vas i među nama.

Autorice / M.C. / koreografkinje / suigračice: Tamara Curić i Hanna Plirn
Produkcija: idto.upri.se
Projekt podržali: Vinyl i Plesni centar Tala

UTORAK 06.03. | 20h30

#stand_up

Večer otvorenog mikrofona

Stand-up open mic večer zamišljena je kao večer dobre zabave, smijeha i širenja stand-up scene, a raznim komičarima pruža priliku da izbruse svoj materijal i nasmiju publiku istim.

Prijave za nastup su moguće na mail: [email protected]

Cilj večeri je dobiti napadaj sreće i razviti alterego jednoroga na ekserima koji nema briga o sutrašnjem danu…

SRIJEDA 07.03. | 20h30

#rock&roll

The Miceks

Bend je nastao anno domini 2015., nakon teškog poroda i borbe sa silama mraka u jednoj od utrinskih novozagrebačkih garažica nazvanih ‘Favele’. Nadahnuti samim svetim Rock ‘n’ Rolom stvaraju buku ugodnu uhu, srcu dragu, žestoku, melodioznu i energičnu. Tekstovi pjesama im govore o svijetu u kojem živimo, životu u nama i oko nas, o vječnim pitanjima ljubavi, nade i slobode.

Pjesme su autorsko djelo Alena Kraljića Kralje. Kralja je afirmaciju stekao u Pips Chips and Video Clips gdje je izbrusio i svoje skladateljsko umijeće, a svoju rokersku reputaciju učvrstio je kao član benda MajkiBare i Plaćenici.

Bend uz Kralju čine mladi ali već iskusni rock glazbenici koji su svojom svirkom pred publikom već dokazali kako se ravnopravno mogu nositi sa Kraljinim rock iskustvom:

Bruno Žabek Žabica – gitara
Benjamin Mjeržva Ze – bubanj
Miro Tabak – bas gitara
Bruno Javor – vokal

The Miceks će, uz live svirku, predstaviti i novi spot Mr. Boong

ČETVRTAK 08.03. | 20h30

#vinyl_hub

Moskau
The Velvet Underground

Nakon što su 2017. po gotovo jednoglasnom mišljenju kritike obilježili jednim od najboljih albuma godine, kolektiv Moskau se vraća u Vinyl reinterpretirati kultni album The Velvet Underground  ‘White Light/White Heat’ – te na taj način proslaviti pedesetu obljetnicu od objavljivanja ovog alternativnog remek-djela.

PETAK 09.03. | 19h

#vinyl_expo

Nikola Grabovac
‘Pobjedi svoje strahove’

Autor o izložbi:
Ideja je redefinirati strah, razgovarati o njemu i učiniti ga vidljivim. Zadnjih nekoliko tjedana prikupljam poruke raznih osoba putem društvenih mreža koje su se odazvale na moju inicijativu i poticaj da sa mnom podjele svoj strah ili fobiju, zatim sam odlučio ilustrirati najzanimljivije. Te poruke su također dio izložbenog postava u korelaciji s ilustracijama. Kroz proces sakupljanja poruka i ilustriranja shvatio sam nešto vrlo bitno – da je moguće nešto tmurno pretvoriti u nešto veselo i pozitivno, a to je ono najbitnije. Strahove, sumnje i nedoumice svi imamo pa zašto ih ne preispitati?

O autoru:
Nikola Grabovac rođen je u Hertenu, Njemačkoj 1997. godine, ali veći dio svog života proveo je u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj trenutno studira.

PETAK 09.03. | od 22h

#vinyl_weekend

Wicked Selection
by DJ Tabu

Disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc…

SUBOTA 10.03. | 20h

#ethno_electro

Katja Šulc

Katja Šulc je slovenska pjevačica (vokal, live-looping, beatovi, ukulele) koja spaja poeziju i muziku.

Njezin aktualan album “Kamlisajlan” (Casete Mexico, 2016) posvećen je suvremenoj romskoj poeziji s Balkana i Istočne Europe. Eklektični spoj kreće se između folkaworld music zvukahipnotičkog souladuba i elektronike. Album, nedavno predstavljen na Ment festivalu, Katja je nastavila promovirati i u Francuskoj, Portugalu, Kini, Meksiku, Guatemali…

Katjin prvi album “Mila” (Sanje, 2008) posvećen je poeziji poznate slovenske pjesnikinje i glumice Mile Kačič. Njezin drugi album “Twisted Delight” (Celinka, 2013) spaja autorske tekstove iz radionica poezije u New Yorku i maštovitu produkciju DJ Piera(RootsInSession). Album je dobio i nominaciju MTV European Music Awards-a.

Treći album “Kamlisajlan” predstavlja poeziju različitih romskih pjesnika, od Rajka DjurićaStahira do Alija Krasnića i Papuzse. Pojekt se stvara pod mentorstvom poznatog romologa prof. Marcel Courthiada. Na putovanju po Meksiku Katja je upoznala meksičkog violinista Albana Usatcha, pjesme su pretvorili u muziku igranjem sa loopovima. Album, snimljen u Meksiku, rijedak je spoj hipnotičnih folk melodijamelankolije istočne Europe i repetitivnih ritmova Latinske Amerike.

SUBOTA 10.03. | od 22h

#vinyl_weekend

The Funk Side Of The Mood
by DJ D-Gree

FunkSoul & Disco Dancing with DJ D-Gree

USKORO:
LEELA, ORIDANO GIPSY JAZZ BAND, TERMINATOR,
DOSH LEE, BLUVINIL, ORBITS PROJECT, SO BEAST,
KAZAN, MIXED UP MARY…
#poezija
Piščeva Noć
16. ožujka – 19h
#vinyl_teatar
Od tišine do glazbe
18. ožujka – 18h
#grif
Pilsner / New England IPA / Pivana
Sve kave – 6 kn
(od 7h30 do 10h)


Komentari