NOVI KULTURNO-GLAZBENI PROJEKT: Remi i Mile Kekin uvode vas u zanimljiv svijet

Pobliže upoznajte naše tekstopisce i glazbenike.

U zagrebačkom klubu Vinyl počinje novi kulturno-glazbeni program – “TUP! – Tekstopisci u poeziji”, koji predstavljaju Mirela Priselac Remi i Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom stručnom službom HDS ZAMP. Prvo izdanje tribine na rasporedu je u utorak, 29. ožujka u Vinylu u Bogovićevoj 3 (Zagreb), u 18 sati, a gost je Mile Kekin, neponovljivi tekstopisac i autor Hladnog piva.

Jednom mjesečno Remi će na kulturnoj tribini ugostiti poznate hrvatske glazbenike – autore i tekstopisce – s kojima će razgovarati o njihovom kreativnom radu, s naglaskom na stihove uglazbljenih pjesama i poeziji. Nakon razgovora, gost tekstopisac ustupit će jedan od svojih tekstova koji će Remi, uz pomoć vrsnih kolega instrumentalista – na licu mjesta – uglazbiti i “preokrenuti”, stvarajući novo glazbeno djelo.

Cilj tribine i glazbenog performansa jest pokazati polivalentnost stihova koji uz drukčiju glazbenu pratnju poprimaju novi život. Također, u zanimljivom razgovoru s gostima – autorima, poetama i tekstopiscima – saznat će se više o njihovom pisanju, inspiraciji i skrovitim “pozadinskim pričama” slavnih pjesama.

Kulturno-glazbeni program “TUP!” jedinstvena je prigoda da pobliže upoznate prekaljene tekstopisce i pjesnike u neposrednom razgovoru “jedan-na-jedan” i istražite nepresušno vrelo njihove inspiracije. Također, njihove poznate pjesme imat ćete prilike čuti u novom ruhu, u izvedbi Remi i pratećih instrumentalista, u maštovitim postavama.

Voditeljica tribine je Mirela Priselac Remi, a glazbeni performans u ožujku osmislit će uz pomoć mladog zagrebačkog producenta i multi-instrumentalista Saše Miočića i basista Konrada Lovrenčića.

Hrvatsko društvo skladatelja odnedavno kao redovne članove prima i tekstopisce. Stručna služba HDS ZAMP se bavi zaštitom i promocijom hrvatskog glazbenog repertoara i kolektivnim ostvarivanjem prava autora glazbenih djela. HDS ZAMP broji više od 9000 članova, autora glazbe, teksta, aranžmana ili drugih nositelja prava, od kojih je oko 350 redovnih članova Društva skladatelja, ostali su pridruženi.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]TUP!” – klub Vinyl (Zagreb) – 29.3.2016. – od 18 sati. Ulaz je besplatan![/box]


Komentari