Novi album legendarnog Vlatka Stefanovskog uživo na trećoj Brijačnici

FOTO: Marko Šolić

Jedan od najboljih gitarista na ovim prostorima, Vlatko Stefanovski, nedavno je objavio novi album “Mother tongue”. Sjajnog glazbenika uskoro ćemo imati prilike i uživo poslušati na festivalu Brijačnica u Boćarskom domu, gdje će nastupiti 20. siječnja ove godine.

Par dana motivacije i inspiracije bilo je potrebno Vlatku Stefanovskom da snimi devet instrumentalnih dragulja koji se nalaze na albumu, čiju naslovnicu krasi slika Vlatkove majke Nade u ulozi Maše iz Tolstojeve drame “Živi leš”. Odlika pravog umjetnika nije napraviti što vjerniju repliku postojećeg djela već svoju osobnost i virtuoznost upisati u izvedbu, i zato će ovaj album pronaći put do svakog iskrenog ljubitelja Vlatkovog stvaralaštva.

Vlatkovi instrumentali nisu hladni i daleki, on svakim tonom prenosi toplinu i emociju koja je bila utkana u te skladbe – izvedba je savršena iako je sve snimljeno iz prvog puta u Vlatkovom studiju “Esoteria”, a to su odlike virtuoza. “Zošto si me majko rodila” posvećena je Stevi i Esmi Teodosievski koji su kao i Vlatko zadužili makedonsku kulturu. Potvrda toga stigla je u pravo vrijeme jer je najviša državna nagrada Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti “11. oktobar” otišla u njegove ruke.

Album “Mother tongue” možete poslušati na linku: https://www.deezer.com/us/album/49872262

Treće izdanje festivala Brijačnica ponovno nudi najjača imena rock scene. U petak, 19. siječnja u Boćarskom domu će nastupiti Partibrejkers, M.O.R.T, Artan Lili, The Miceks, Rizol i Intergalactic Lovers. Sljedeće večeri na programu će biti Vlatko Stefanovski, Kawasaki 3P, Antenat, Slow Motion Suicide i She Loves Pablo.

Ulaznice za Brijačnicu su u prodaji, a u ponudi su festivalske i dnevne karte. Za dnevne će trebati izdvojiti 75 kn do samog dana festivala kada se dižu na 90 kn. Festivalske će do 19. siječnja koštati 120 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

www.entrio.hr


Komentari