Nova kazališna sezona: rujan u Zagrebačkom plesnom centru

Počinje nova kazališna sezona 2018./2019. u Zagrebačkom plesnom centru! Sezonu započinju gostovanjem predstave MOMENTUM, plesne kompanije CocoonDance iz Njemačke.

Momentum povezuje plesače i publiku opipljivim osjećajem kretanja u zajedničkom prostoru. Izrazito tjelesna, fizički naporna koreografija te fuzija svjetla i zvuka proizvode hipnotičku energiju.

Ovim gostovanjem započinje međunarodna koprodukcija skupine CacoonDance, Državnog kazališta u Darmstadtu i Zagrebačkog plesnog centra, koja će otvoriti prilike i mogućnosti sudjelovanja za hrvatske plesne umjetnike te će se odvijati sve do lipnja 2020. godine.

U rujnu su na rasporedu dvije predstave rezidencijalnog programa. Premijerno izvedena krajem prošle sezone predstava VIOLA, JA I NAS DVIJE, autorice i izvođačice Nastasje Štefanić na rasporedu je 21. rujna.

U plesačkom dijelu, finalu ove izvedbe, Nastasja Štefanić tako pokazuje zavidnu razinu plesačke vještine, eksplozivnosti, muzikalnosti, dosljednosti i izvođačkog rada s koreografskom građom unutar repeticija i varijacija, u smislu traganja za sve dubljim zonama pokreta koji otkriva plešući. (Iva Nerina Sibila, plesnascena.hr)

ŠKOLSKI SAT autorice Katarine Đurđević na rasporedu je pretpremijerno i premijerno 28. i 29. rujna. Uz autoricu umjetničke suradnice Adrijana Barbarić Pevek, Ivana Bašić i Lucija Šerbedžija tragaju za odgovorima na pitanja poput onog što nam znači škola i tko je to dijete pod teretom dvadestak knjiga koje s leđa mora preseliti u glavu. Predstava nastaje u koprodukciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS, Mediteranskog plesnog centra i Zagrebačkog plesnog centra.

U rujnu pogledajte i ROOM NO*13, novi projekt koji se nadovezuje na Room No*7, premijerno odigranom prošle godine u suradnji Dance Company &M i Judite Franković.


Komentari