Nova godina na otvorenom u Zagrebu: Donosimo deset lokacija za najzabavniji doček u gradu!

Instagram/BašNaš

Ove godine doček Nove 2020. prava je tabu tema. Oduvijek je bilo teško odlučiti gdje i s kime tulumariti tu noć. Ove pak godine naš Advent u Zagrebu nudi pregršt opcija što od hrane i pića, to do zabave.

Ako spadate u one koji još nisu odlučili gdje će ispratiti Staru godinu ili nemate vremena i inspiracije za planiranje naš je prijedlog da ju proslavite upravo na ulicama Zagreba – na glavnom trgu ili jednom od popularnih adventskih okupljališta.

Budući da je program ove godine prilično bogat, na vama je samo da se toplo obučete i skupite ekipu.

Trg Bana Jelačića

Ledeni park na Trgu kralja Tomislava i ove godine priređuje doček na otvorenome uz glazbeni program koji biraju 2KulDJs, a svi koji žele potpuno poseban doček 2020. godine, mogu kupiti ulaznice za klizanje za ponoćni termin i tako doslovno „uklizati“ u 2020. godinu, uz spektakularni novogodišnji vatromet. Uz ponudu na ugostiteljskim kućicama, tu je i Ledeni vidikovac, s kojeg se pruža prekrasan pogled na zagrebačku ledenu bajku, a za koji je moguće rezervirati stajaća mjesta.

Ledeni park i ugostiteljske kućice 31. prosinca rade od 10 sati do 02 sata iza ponoći, a na Novu godinu od 11:30 do 23 sata.

Nova na Fuliranju

Na poznatom Strossmayerovom trgu od 10 do 05 ujutro sprema se nezaboravan doček. Fuliranje je poznato po izvrsnoj atmosferi i još boljem glazbenom sadržaju. Fuliranje neće ni ove godine razočarati. Čeka nas nastup Dino Dvornik Tribute Banda i Svemirka. Na vama je samo da se pobrinete za dobro raspoloženje, a sve ostalo naći ćete tamo.

Ledeni park

Na Trgu kralja Tomislava od 10 do 02 ujutro spreman je program za doček Nove godine. U novu godinu možete se doslovce uklizati, a uz to vas čeka i nezaboravan koncert. Nećete ostati ni gladni ni žedni jer vas na kućicama čeka nebrojeno puno hrane i pića. Počevši od kobasica, bunceka, sarme…

Caffe de Matoš

Na Strossmayerovom šetalištu od 20 sati predviđa se nezaboravan tulum. Tad počinje koncert zabavne grupe Stampedo, kabaretskog benda.

BAŠ NAŠ

Na Platou Gradec od ranih večernjih do ranih jutarnjih sati glazba će prštati iz raznih obližnjih lokacija.

Božićna bajka

Na glavnom trgu, od 14 sati počinje zagrijavanje za doček koncertom popularne zabavne grupe Mačci. Ako volite garage funk i ludo plesanje uživat ćete. To je fantastičan uvod za doček Nove 2020.

Advent na Europskom trgu

Na Europskom trgu zabavu ćete pronaći od 10 do 17 sati, te ponovno od 22 sata. Sve do 17 sati traje program BYE 2019., a od 22 sata kreću nastupi Ivone Kovačević, Felvera, Antonija Zuze i Alena S.

Advent na Zrinjevcu

Omiljeni zagrebački gradski park i simbol Adventa u Zagrebu u silvestarskoj noći donosi koncerte dva sjajna benda:  Radiogroove i Zgroove! Koncerti počinju u 20 sati, uz prethodno zagrijavanje uz DJ Marteka.

Radiogroove je energični četveročlani bend, koji uz pregršt domaćih i stranih hitova obećaje nezaboravan provod. Njihov se repertoar bazira na obradama pop, rock i funk hitova plesnog karaktera uz koje je vesela novogodišnja noć zagarantirana! Zgroove je već poznati zagrebački peteročlani sastav, koji će publiku na Zrinjevcu uz svevremenske hitove uvesti u novu 2020. godinu! Za novogodišnju zabavu odabrali su svima nama poznate hitove od 70-ih do danas. 


Uz glazbeni program, i u novogodišnjoj noći, Advent na Zrinjevcu donosi iznimnu ponudu blagdanskih jela!

Zajedno s projektom Gourmet Experience Croatia, na Zrinjevcu se ovoga prosinca snažno ističe hrvatska tradicija, s naglaskom na kontinentalna jela i promicanje lokalne kuhinje stranim i domaćih gostima.  Uz čaroliju desetaka tisuća lampica koje obasjavaju zrinjevački park, posjetitelji će tako i u prvim trenutcima 2020. moći uživati u Apetitlihu – jedinstvenom putovanju okusima kontinentalne Hrvatske.

Na Silvestrovo ugostiteljske kućice rade od 10 do 02 sata iza ponoći, a na Novu godinu od 17 do 23 sata.

Advent na Štrosu

Na prekrasnom Strossmayerovom šetalištu od 20.30 sati očekuje vas nezaboravan program. Na jednoj od najromantičnijih gradskih šetnica očekuje vas koncert grupe Positivo. Nakon što vas dobro rasplešu, na toj lokaciji možete se družiti sve do 2 ujutro.

Zagrebački doček u podne u parku Maksimir

Advent u Maksimiru organizira ponešto drukčiji doček, i to za cijelu obitelj! 

Na Silvestrovo, točno u podne priprema se veliki tulum na Adventu u Maksimiru, uz bend Foreplay – akustični trio koji izvodi klasike poput Peggy Lee, Nine Simone, Tracy Champan, Grace Jones i drugih, ali na svoj način!

Organizirane su i brojne dječje igraonice, kao i animacije za djecu. 

Velika novost ovogodišnjeg Adventa u Maksimiru je veliko adventsko koturalište na otvorenome, od preko 400 kvadrata, koje će raditi i na Silvestrovo.

Advent u Maksimiru 31. prosinca radi od 10 sati do 17 sati, a na Novu godinu od 17 do 23 sata.


Komentari