Noć Vještica u Vintage Industrial Baru: Fantastičan zagrebački kolektiv ABOP

Jedinstven zagrebački live techno kolektiv ABOP, punim imenom After je bolji od partyja, godinu dana nakon fenomenalnog nastupa u Vintage Industrial Baru, vraća se na mjesto „zločina“


Ovaj elektronski bend sačinjen je od vrhunskih i dokazanih glazbenika iz bendova Pips, Chips & Videoclips, Mayales, Elemental, Sinestet, Chui i Pridjevi. Centralne figure benda, dva perfektno sinkronizirana bubnjara (John i Levi) okrenuta jedan prema drugom, čine žilu kucavicu elektronike koja se u live izdanju pokazuje u rijetko viđenom sjaju. Uz Erola (bas gitara), Božanskog (sampleovi, synth), Touretta (synth) i Lo Peaksa (miks pult) psihodelično ritmična glazba ABOP-a eksplozija je podjednako u audio i vizualnom aspektu.

 

21271120_1591003210970695_7376929030882454213_n


Žestoko odsvirane repeticije bubnjeva, groove sampleovi i melodije bez prisustva vokala uz dinamičnu rasvjetu i energičan vizualni performans redovito dovode publiku u plesni trans. Inspiraciju crpe iz čikaškog housea i detroitskog techna, stoga ne čudi da je njihov prvi EP “ABOP”, izdan prošle godine za domaći nezavisni PDV Records, masterirao svjetski prepoznat hrvatski techno mag Petar Dundov.

Nastupima na brojnim pozornicama u čitavoj regiji i šire (Austrija, Italija, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo) stekli su reputaciju prave klupske i festivalske atrakcije. Nakon Vintage Industrial Bara, ove jeseni pripremaju nastupe po europskim klubovima.

Ulaznice u pretprodaji 45kn, na dan koncerta 60kn. Pretprodaja kreće od 27. rujna.

– Dirty Old Shop (Tratinska 18)
– Vintage Industrial Bar (Savska 160)

 


Komentari