Nezaboravno glazbeno iskustvo: Kultni zbor, dobitnik Grammya stiže u Zagreb

Festsaal des Wiener Rathauses.

Zagreb je na Veliki četvrtak domaćin jedinstvenom glazbenom iskustvu.

Bečki zbor Arnold Schoenberg pridružit će se međunarodnim solistima i orkestru WISE na pozornici Lisinskog gdje će 13. travnja u 19 sati održati koncert Muka po Ivanu Johanna Sebastiana Bacha.

Zbor Arnold Schoenberg već 45 godina oduševljava publiku i kritiku, što potvrđuju i osvajanje prestižne nagrade Grammy u kategoriji najbolje zborske izvedbe.

”U Austriji je klasična glazba vrlo važna i rado slušana. Ipak, moramo paziti da stara remek-djela ne padnu u zaborav, upravo zato zbor Arnold Schoenberg svakom djelu pristupa s pažnjom i daje mu dozu svježine!” – ističe osnivač zbora Erwin Ortner te dodaje: ”Bach je najveći skladatelj u povijesti zapadne kulture. Njegova djela su neopisivo važna, a Muka po Ivanu na neki način je i vrlo teško djelo zbog čega je svojevrsan izazov, koji me jako veseli!”

Upravo će Erwin Ortner, kao jedan od najcjenjenijih austrijskih dirigenata, ravnati koncertom u Zagrebu. Repertoar obuhvaća djela od renesanse do modernih skladbi i opere. Sastavljen samo od vrhunskih i školovanih glazbenika, zbor je potpuno osvojio srca zahtjevne bečke publike, a za njihove nastupe u prijestolnici europske kulture uvijek se traži karta više. Surađivali su s nekim od najboljih skladatelja modernog doba, među kojima su Claudio Abbado, Riccardo Muti i Lorin Maazel. Nastupali su diljem svijeta u svim većim opernim kućama i koncertnim dvoranama, među kojima su legendarna milanska La Scala i njuroški Metropolitan, a bogata karijera okrunjena je brojnim nagradama. Zbor Arnold Schoenberg u suradnji s mladim orkestrom WISE i međunarodnim solistima jamči da nas u Zagrebu očekuje nezaboravno glazbeno iskustvo koje će na najljepši način obilježiti blagdan Uskrsa.

Muka po Ivanu Johanna Sebastiana Bacha jedna je od temeljnih skladbi europske kulturne baštine te je stoljećima dio uskršnjeg repertoara svih većih europskih koncertnih dvorana i opernih kuća. Djelo opisuje događaje od Posljednje večere do Isusove smrti na križu, a biblijske likove na pozornici će oživjeti međunarodni vokalni solisti predvođeni Hrvatom Matijom Meićem. Jedinstveni koncert u izvedbi prestižnih bečkih glazbenika ovog će Uskrsa postaviti Zagreb na kartu europskih kulturnih prijestolnica te Zagrepčanima pružiti nezaboravan Uskrs.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni KD Vatroslav Lisinski.[/box]


Komentari