New York Times izdvojio 5 mjesta u Zagrebu koja se ne smiju propustiti

Facebook/Noel

Priznanja za hrvatsku metropolu.

Zagreb se našao na samom vrhu liste najpoželjnijih europskih destinacija za 2017. godinu prema odabiru Lonely Planeta, najprestižnijeg svjetskog turističkog vodiča.

Naš grad sada je “zapeo za oko” i New York Timesu. Naime, novinari Timesa izdvojili su pet mjesta koje turisti u Zagrebu ne smiju propustiti.

Popis se odnosi na centar grada, odnosno na Martićevu i okolne ulice, koje preporučuju zbog “artističkih kafića, knjižara, butika i dizajnerskih studija”.

Istaknuli su da je ovaj kvart doživio svoju kulturnu revoluciju 2004. godine, otvaranjem književnog kluba i kafića “Booksa” koji je počeo privlačiti kreativce.

Evo koja su se mjesta našla na njihovoj listi.

Noel

Restoran u blizini Džamije osvaja svojim menijem i uređenjem te širokom ponudom dobrih piva i finih piva.

Facebook/Noel
Facebook/Noel

Za preporuku su teleća jetrica s kokosom i odrezak od tune s humusom.

Sheriff & Cherry

Ljubitelje mode impresionirat će hrvatski brend sunčanih naočala Sheriff & Cherry, koji u svojoj ponudi ima “zarazne vintage okvire i leće s UV zaštitom”.

Facebook/Sheriff&Cherry
Facebook/Sheriff&Cherry

Orisova kuća arhitekture

Riječ je o multimedijskom kulturnom centru u čijem se prostoru održavaju izložbe vezane za dizajn i arhitekturu, predavanja i radionice, ali i koncerti.

Facebook/Oris
Facebook/Oris

Kako navode, imaju “udoban kutak za čitanje s knjižnicom”.

Garderoba

Na ovom popisu našla se i Garderoba, “uglađena trgovina koja u ponudi ima skandinavske modne brendove, ali i odjeću hrvatske kreatorice Ivane Omazić”, navodi Times. Ističu da Omazić  u kreiranju odjeće koristi “artističke tehnike poput ručnog bojenja i printova”.

Facebook/Garderoba
Facebook/Garderoba

Prilikom isprobavanja odjeće usput možete pijuckati koktele ili kavu.

Mr. Fogg

Nazvan po Phileasu Foggu, protagonistu romana Julesa Vernea “Put oko svijeta u osamdeset dana”, Mr. Fogg je otvoren u prosincu 2016. godine kao prvi hrvatski steampunk bar.

Oduševljava svojim uređenjem inspiriranim engleskom viktorijanskom erom i zanimljivim pićima poput japanskog viskija, nikaragvanskog ruma i hrvatske travarice.


Komentari