Nešto se fino kuha: VegeSajam u Zagrebu!

Facebook/Prijatelji životinja

U utorak, 28. svibnja od 8 do 20 sati na Trgu bana Jelačića svratite na dobru klopu, isljučivo biljnog podrijetla.

U ponudi će biti raznih veganskih specijaliteta, a neki od izlagača, čije će te proizvode moći probati su: Encian, Alpro, Tvornica zdrave hrane, Garden, Beer Squad/Cannabeer, Pusti otok i brojni drugi OPG-ovi.

Udruga Prijatelji životinja organizira VegeSajam već osmu godinu zaredom predstavljajući zanimljiv asortiman domaćih i stranih proizvođača i dobavljača biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama te ne sadrže ama baš ništa životinjskoga podrijetla.

VegeSajmom Prijatelji životinja žele skrenuti pozornost na sve veći problem ekološkog zagađenja uzrokovanog industrijskim uzgojem mesa, mliječnih proizvoda i jaja. Da bismo dobili 1 kilogram pšenice potrebno je 150 litara vode, dok je za 1 kilogram mesa potrebno čak 15 000 litara vode. Zbog industrijskog uzgoja životinja uništeno je 91 % amazonskih prašuma. Jedna farma mliječne industrije od 2500 krava proizvodi jednaku količinu otpada kao i grad od 411 000 stanovnika.

Znanstvenici prognoziraju da do 2048. godine u morima i oceanima više neće biti riba jer se godišnje izlovi 90 – 100 milijuna tona.

Prijatelji životinja pozivaju sve one koji se još nisu uvjerili da je veganska hrana ukusna, kvalitetna i zdrava, da dođu u utorak i uvjere se da postoji hrana koja ne šteti okolišu.

ZA SVAKOGA PO NEŠTO 

Na VegeSajmu svatko će moći naći nešto za sebe. Uz vegansku brzu hranu za sve, tofu, biljna majoneza, sejtan, proizvodi od konoplje, heljdini jastuci, biljni sapuni, ulja za masažu, bezglutenska brašna, tjestenina od ljubičastog batata, prah baobaba, biljni proteinski prahovi, namazi od rogača samo su neki od proizvoda koji vas čekaju na štandovima VegeSajma.

Stoga dođite na ovaj sajam koji je ujedno najava velikog ZeGeVege festivala koji će se održati 6. i 7. rujna 2019. na Trgu bana Josipa Jelačića.

Sajam će kao i svake godine posjetiti i gradonačelnik Milan Bandić.


Komentari