NEON LIES PRIJE BADEN-BADENA: U Tvornici vas čeka electro-punk rapsodija

Baden-Baden

ŠTO: Promocija albuma “La Drogue” – kolektiv Baden – Baden

KADA: 28. travnja

GDJE: Tvornica kulture

Vokalno-instrumentalni electro-punk kolektiv Baden-Baden promociju albuma prvijenca “La Drogue” održat će u zagrebačkoj Tvornici kulture u četvrtak 28. travnja. Prije njih nastupit će lo-fi minimal synth projekt Neon Lies.

Zagrebački bend Neon Lies nastupiti kao pregrupa za Baden-Baden. Neon Lies je lo-fi minimal synth projekt Gorana Lautara, člana uspješnog post / synth punk benda Modern Delusion. Projekt je zanimljiv odmak od tipičnog instrumentalnog i melodičnog post punka bliskog mainstream indieu, kakvog uglavnom viđamo na
sceni, u nešto puno elegantnije i mračnije.

Neon Liesova inačica minimal syntha kombinira najbolje elemente Joy Division melankolije s intenzivnom fragmentarnošću u maniri Dirty Beachesa, isijavajući energijom klaustrofobičnih stanja i prostora.

Suradnja s hrvatskim glazbenicima

Legionari electro-punka nedavno su izbacili prvi album “La Drogue” koji sadrži deset pjesama, a u potpunosti ih potpisuje bend izuzev pjesme “NTSP” koja sadrži segmente pjesme “Ne Touche Pas” slavnog belgijskog benda Vive La Fête. S obzirom na to da je album istovremeno stvaran i sniman kroz godinu dana tijekom kojih je bend ušao u vlastiti svijet tjeskobnih i mračnih pop pjesama, “La Drogue” predstavlja presjek raznih kreativnih faza i stilskog napredovanja Baden-Badena.

Na pjesmama “Black Pillow” i “Kafir” gostovale su prijateljice benda i hrvatske glazbenice Luce, Irena Žilić, Lucija Ivšić iz Punčki i Ivana Picek iz Pridjeva. Album je snimljen u
Kramasonik studiju u Zagrebu. Ulogu studijskog inženjera preuzeo je Hrvoje Nikšić, dok je mix, mastering i produkcijski dio odradio Borna Maksan uz pomoć ostatka benda. Ilustracije i cjelokupni dizajn albuma potpisuju Franka Tretinjak, Tessa Bachrach Krištofić i Dina Milovčić (NJI3).


Ulaznice su u pretprodaji po 20 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 25 kn.
Službena prodajna mjesta:

●Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
●Aquarius CD shop, Varšavska 1
●Dirty Old Shop, Tratinska 18
●www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.


Komentari