Neki Novi Klinci 25. studenog u klubu Sax!

Foto: Srećko Štruk (Fly Photography)

Nakon šest mjeseci pauze pred zagrebačkom publikom, poznati Balašević tribute bend Neki Novi Klinci, 25. studenog održat će koncert u kultnom zagrebačkom klubu Sax!

Neki Novi Klinci jedini su hrvatski Balašević tribute band, za koji se ideja rodila sada već daleke 2006. godine, među grupom prijatelja. Krajem te iste godine bend je započeo s prvim probama na zagrebačkoj Trešnjevci. Nakon nekoliko mjeseci probi, “skidanja” i uvježbavanja Đoletovog repertoara, Klinci su se odvažili na svoj prvi javni nastup i predstavili su se zagrebačkoj  publici. Namjerno ili slučajno, više nije ni važno, dogodilo se to na Valentinovo 14. veljače 2007. godine, a njihova uspješna priča od te večeri traje i danas.

Klinci i ovom prilikom spremaju pravu balaševićevsku svirku, a izvest će i nekoliko pjesama koje inače ne sviraju često.

– Svirkama u Saxu uvijek se na neki način posebno radujemo i s posebnom pažnjom im pristupamo. Kada kažemo da smo pripremili jednu pravu “balaševićevsku” svirku znači da malo odmaramo neke ex-yu hitove koji su se kroz godine uselili na naše set liste i vraćamo se onom izvornom, od čega smo i počeli, pjesmama Đ. Balaševića. Čak smo i neke aranžmane vratili kako je to sve zvučalo nekad. Vjerujemo da će svi iskreni obožavatelji novosadskog kantautora doći na svoje, a pri tom se nadamo ne razočarati ni one bolje poznavatelje njegovog opusa koji vole čuti i B stvari – izjavili su članovi benda uoči koncerta u Saxu.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna prodaju se na dan koncerta na ulazu u klub Sax!


Komentari