Ne znate što za vikend? Obiđite 5 najoriginalnijih mjesta u Zagrebu

Facebook

Ako još niste odlučili kamo za vikend, bacite oko na ovaj izbor jedinstvenih mjesta u gradu.

Još jedan vikend u Zagrebu tijekom vrućih ljetnih dana. Sama pomisao na Zagreb tijekom ljeta zvuči dosadno, no to je daleko od istine. Zagreb je postao prava metropola zabave kada su u pitanju ljetni mjeseci, a ponuda je i više nego originalna i kreativna. Ako još niste odlučili kamo za vikend, bacite oko na ovaj izbor jedinstvenih mjesta u gradu.

Art Park

Ova šarmantna zagrebačka oaza definitivno je gradski centar kreativnosti. Udruga Pimp My Pump i street art studio Lapo Laporevi revitalizirali su zapušteni gradski park smješten između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta te u njemu pokrenuli ljetni festival Art Park koji će do rujna, biti muzej na otvorenom upotpunjen opuštenim druženjima i glazbom. Ako niste dugo igrali ping pong ili badminton – uputite se u Art Park i malo se rekreirajte.

FOTO: Ivan Ramađa
FOTO: Ivan Ramađa

Sjedi 5

Ako ogladnite ili žudite za šalicom fine kave ili pak, čašom dobrog vina, laganom šetnjom kroz tunel Grič vrlo brzo možete stići od Art Parka do Tkalčićeve 84 i caffe bara Sjedi 5, jednog od najoriginalnijih kafića u gradu.

sjedi 5

Uz ponudu domaćih jela čiji sastojci dolaze s malih obiteljskih gospodarstava iz Istre i okolice Zagreba, domaćih craft piva i istarskih vina, u prostoru Caféa Sjedi 5 možete posuditi i dobru knjigu.

Alcatraz

U Preradovićevoj 12 krije se jedinstveno mjesto koje privlači Zagrepčane, studente, turiste i pokojeg znatiželjniga namamljenog dobrom glazbom koja dopire iz Alcatraza. Ako ste ljubitelj piva, ova lokacija je kao stvorena za vas.

Facebook
Facebook

Uvijek pozitivina vibra, široka lepeza izbora piva te opuštena atmosfera i originalan interijer, kombinacija je koja Alcatraz u Preradovićevoj već dugi niz godina drži u samom vrhu zagrebačke ugostiteljske scene.

Pop Up Summer Garden

Ako ipak birate malo mirniju atmosferu, uputite se među guste krošnje Tuškanca do Pop up Summer Gardena. Ponuda ukusnih zalogajčića, hladnih ljetnih napitaka te dobre glazbe zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Ljetna pozornica Tuškanac mjesto je filmskih užitaka i opuštanja uz glazbu, a priliku da osjetite sve čari Dubravkinog puta uz filmko glazbenu manifestaciju imate još ovaj vikend.

Facebook
Facebook

Kino Grič i Ljeto na Strossu

Ako ste se ipak odlučili za nešto mirniji i romantičniji vikend, predalažemo film u kinu Grič te obilazak uvijek jedinstvenog Ljeta na Strossu. «Strossmartre» donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor , neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina.

Press
Press

 


Komentari