Ne propustite odličan program u Vinylu

PROGRAM
29. siječanj – 4. veljače 2018.
PONEDJELJKOM | od 18h

#vinyli

Gospodari uspomena
prodajna izložba ploča

Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvoja iz svoje bogate kolekcije ploča, rariteteploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!

PONEDJELJAK 29.01. | 20h

#vinyl_teatar

Od tišine do glazbe
koncert za anegdotu i klavir

Kako je zvučala prva skladba u povijesti? Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi? Kako je Elizin brat svirao poznatu Beethovenovu skladbu? I što povezuje Ivu Robića i Mineu?
Ova glazbena komedija u sat vremena provest će vas od kamenog doba do Rolling Stonesa!

U jednosatnoj predstavi “Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu majstorski prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazz-a do popa i od narodne glazbe do šansone.

Izvode: Ivan Đuričić i Saša Miočić / Domagoj Mokrović

Prodaja ulaznica:
– na facebook stranici Od tišine do glazbe
– klub Vinyl, Bogovićeva 3
– Free Bird Music Shop, Tratinska 50
– https://facebook.us14.list-manage.com/track/click?u=dffbda362371ca5d74d14ef92&id=50c6ac0ddd&e=e5c8b20a51

UTORAK 30.01. | 20h30

#vinyl_hub

Živa Voda:
Bob Fosse / David Bowie

Živa voda je koncept suradnje glazbenika i umjetnika sa različitih dijelova hrvatske scene.
Zajedno okupljeni, svaki put u sklopu drugačije teme ili koncepta, improviziraju unutar zadanih parametara.

Ovog puta bend će koristiti glazbu i koncept iz filma “All that Jazz” značajnog Američkog koreografa i redatelja Bob Fossea (“Cabaret”, “Chicago”, “All that Jazz”, “Lenny” – koji slovi kao izumitelj “jazz hands” i velika inspiracija Michealu Jacksonu za njegove plesne korake) i ujedno istražiti glazbu David Bowieja koja se poklapa s konceptima iz filma, te obilježava dvije godine od smrti velikog glazbenika.

Bend:
Maja Rivić – vokal
Mak Murtić – saksofon
Luka Čapeta – gitara
Branko Banković – ples, gluma

SRIJEDA 31.01. | 20h30

#electrocross

TekknoKrampus
Yaye

TekknoKrampus je avangardni zagrebački DJ i live act koji pomiče granice cross žanrovskog miksanja s različitiih medija. Utjecaji mu leže u ranom cyberpunku a protežu se sve do jazza i etna. Alati koje koristi raznovrsni su kao i sama glazba te će vas kroz svoj nastup provesti kroz vaše najljepše uspomene te namračnije skrivene kutke vašeg bića. Nemojte biti spremni i prepustite se debitantskom nastupu TekknoKrampusa!

Yaye je eksperimentalni projekt Luke Čapete u kojemu je umjesto gitare korišten laptop kao instrument. Velika ljubav prema bojanju zvučne slike i igranju sa zvučnim kolažima, uz pomoć jednostavnih beat okvira i kompozicijskih postupaka, rezultira u jako čudnoj aproksimaciji hip hop stila uz neke satirične izlete u svijet vaporwavea.

ČETVRTAK 01.02. | 20h30

#sahara_blues

Igralom

Igralom je band iz Niša, formiran 2015. godine od strane Mladena Marjanovića (gitara, prateći vokali), Dimitrija Simovića (vokal, bas gitara) i Marka Tomovića (bubanj i perkusije).

Zvuk i gruv su od samog početka primarno usmjereni ka glazbi Zapadne Afrike, naime – pustinjskom bluzu iz Sahare. Prisutan je i ogroman utjecaj rokenrola i alternative, pogotovo srpskog novog vala.

Nakon samo tri mjeseca postojanja, snimljen je debi album ‘Pogrešna poznanstva’, u Vrbasu, u studiju Šamarčina. Album je 06.06.2016. objavljen za Rock Svirke Records.

Ovaj energični trio do sada je odsvirao preko 60 nastupa; duž Srbije (Niš, Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Kruševac, Užice, Pirot, Leskovac, Aleksinac…) i izvan zemlje (Sofia, Skopje, Zagreb, Rijeka, Sućuraj, Drvenik, Ljubljana, Murska Sobota, Galati, Milano…), gdje su djelili scenu s brojnim zanimljivim i velikim izvođačima (Disciplin A Kitschme, Hugo Race & The Fatalists, King Ayisoba, Matushka, Repetitor, Artan Lili, Nikola Vranjković…).

Tijekom ove godine bend posvećeno radi na drugom albumu, uz pomoć umjetnika i producenta Chrisa Eckmana (Glitterbeat records/Walkabouts).

PETAK 02.02. | od 22h

#vinyl_weekend

Wicked Selection
by DJ Tabu

Naš resident DJ Tabu (keeper of the groove) predstavlja Wicked Selection (disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc…)

SUBOTA 03.02. | od 22h

#vinyl_weekend

Traveling without moving
by DJ Kutmasta Mirko

Marko Rajčević, poznatiji pod imenom Kutmasta Mirko, bavi se DJ-ingom već 15 godina. Iako je bio član Diry Beatz-a, Kutmasta Mirko isprofilirao se svojim funk selekcijama koje su rijetko koga ostavile ravnodušnim. Istaknuo se svojim nastupom pred velikim Egyptian Loverom te fantastičnim DJ Expo-om iz Los Angelesa, a treba napomenuti kako je upravo Mirko bio zaslužan za prvo gostovanje funk velikana Breakestre u Zagrebu!

Mirkova selekcija je mješavina jazzasoula i funka, koja vas vodi kroz priču punu nostalgije, ali i ritma koji uvijek vraća osmijeh na lice.

USKORO:
SPLEEN G, TYGER LAMB, IVAN GROBENSKI, DEMOLER DEMOLER, ORVEL, LEELA…
#vinyl_expo
Novi Novi Val
do 23. veljače
#stand_up
Večer otvorenog mikrofona
6. veljače – 20h30
#gdjepovlaciscrtu
Koncertna promocija vinila
7. veljače – 20h
#vinyl_teatar
Postdiplomsko obrazovanje
11. veljače – 18h
#grif
Pilsner / New England IPA / Pivana
Sve kave – 6 kn
(od 7h30 do 10h)


Komentari