NE PROPUSTITE: Posljednji ovogodišnji Jazz garden

FOTO: Press

ŠTO:  Jazz garden: Lela & Joe Kaplowitz 

KADA: Četvrtak, 26.07.2017. u 21:00h

GDJE: Ljetni vrt Vintage Industrial Bara & Kaveza

 

U Savskoj 160 održat će se posljednji ovosezonski JAZZ GARDEN u Savskoj 160,  koji će u Ljetnom vrtu zatvorit bračni jazz par Lela & Joe Kaplowitz. Tako ćete posljednji put ovog ljeta moći uživati u zvucima američkog jazza, autorskih skladbi i obrada hrvatskih prepoznatljivih pjesama.

Lela i Joe Kaplowitz obogaćuju hrvatsku glazbenu scenu svojim radom zadnjih 10 godina te osvajaju publiku svojim nekonformističkim pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo briljantno klavirsko umijeće te Lelina izuzetna vokalna kvaliteta.

LELA KAPLOWITZ

Hrvatska, a svjetska jazz vokalistica koja je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu, Blue Note-u u New York-u, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta – Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker…

Lela je upoznaje vokalnu improvizaciju preko Sheile Jordan na Jazz konzervatoriju u Grazu. Korak dalje bila je suradnja sa svjetskim imenima jazza, poput Jaya Claytona, Marka Murphya, Donne McElroy, Barrya Harrisa i Kate McGary.

Sa suprugom, pijanistom Joeom Kaplowitzom osvaja treće mjesto na natjecanju za najbolji jazz band u Bukureštu 2008.g. Na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. osvaja prvu nagradu stručnog žirija i publike te dobija titulu Lady Summertime.

Najnovijim albumom ‘Kvarnerska rapsodija’ s njenim Lekap Quartetom, po prvi puta snima na hrvatskom jeziku odajući počast ljepotama kvarnerskoga kraja.

Lela je također voditeljica je Udruge ATOM s kojom putuje po cijeloj Hrvatskoj i održava radionice Jazz na kotačima za djecu i mlade (www.atom.hr) te promiče jazz glazbu mladim naraštajima. Podučava tehniku pjevanja i jazz improvizaciju te održava seminare jazz pjevanja po regiji.

JOE KAPLOWITZ

Pijanist, orguljaš, tubist, skladatelj i aranžer. Joe je jedan od najtraženijih glazbenika na hrvatskoj jazz sceni. Aktivno sklada, raspisuje aranžmane te nastupa i snima s mnogim uspješnim glazbenicima u regiji.

Kaplowitz se profesionalno počeo baviti glazbom s 15 godina, dok je živio u Washingtonu. Svirao je s poznatim američkim blues i jazz glazbenicima kao što su Eddie Daniels, James Moody, David “Fathead” Newman, Greg Bandy, Koko Taylor, Lucky Peterson, Abraham Burton, Wess Andreson, Wycliff Gordan, Mark Rapp i drugi.

Nakon 1999. predvodio je sastave s kojima je nastupao u Bijeloj kući te kultnim klubovima: Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues.

Godine 2006. doselio je u Hrvatsku gdje je sa suprugom Lelom utemeljio Lekap Quartet. Otada nastupa i snima s mnogim poznatim hrvatskim pjevačima i instrumentalistima.


Komentari