NE PROPUSTITE ISPROBATI: Atelier Maksimir zove vas na tečaj kiparstva!

Youtube

U sklopu radionice polaznici će se upoznati s različitim kiparskim tehnikama modeliranja.

Centar za kulturu i informacije Maksimir poziva na upis u novi ciklus kiparskih radionica za odrasle. Tema novog ciklusa je Mala plastika ( skulpture do 25 cm visine ), a motiv ljudska figura – torzo. Tehnika je modeliranje u glini i kasnije izrada sadrenog ili keramičkog modela. Ciklus traje 4 termina po 90 minuta. Nikakvo predznanje nije potrebno, a sav materijal je osiguran.

Kiparstvo je umjetnost oblikovanja volumena, a kiparsko djelo promatramo drugačije od bilo kojeg drugog umjetničkog djela. Da bismo kiparsko djelo sagledali u cjelini, moramo ga vidjeti sa svih strana, pa ga tako možemo osjetiti, odmjeriti, pa i “pročitati” dodirom ruke, tj. taktilno.

U ovoj radionici polaznici će kroz praktične zadatke upoznati različite kiparske tehnike modeliranja, te naučiti kako promatrati kiparski rad. Kiparska radionica temelji se na više cjelina, a polaznici su do sada prošli temu – Reljef (motiv: mrtva priroda, autoportret, torzo, tehnika modeliranja u glini i izrada sadrenog modela). Druga je tema Mala plastika (motiv: ljudska figura / torzo, tehnika modeliranja u glini i izrada sadrenog ili keramičkog modela), a nakon koje će se još obrađivati teme – Bista (motiv: portret, tehnika modeliranja u glini i izrada sadrenog modela) te Plaketa (motiv: autoportret, tehnika modeliranja u glini i izrada sadrenog modela, izrada kalupa za multipliciranje).

Svaka cjelina sadrži 4 termina radionica. Početak novog ciklusa je 18. siječnja 2016.

Termin:

Ponedjeljak

19.30 do 21.00 sati

Mjesečna cijena:

200,00 kn (uključuje sav matrijal i pribor za rad)

Voditelj programa je akademski kipar Velibor Mačukatin.


Komentari