Napuštene životinje stižu u subotu na trg: Budite njihovi heroji, udomite ih!

Foto: Prijatelji životinja

Ljubav se ne može kupiti – poručuju udruge za zaštitu životinja koje već godinama zbrinjavaju napuštene životinje i koje su se u to nebrojeno puta uvjerile.

U subotu će se na zagrebačkome Trgu bana Jelačića od 8 do 15 sati predstaviti članice Mreže za zaštitu životinja koje će sa sobom dovesti napuštene životinje o kojima brinu i koje čekaju svoje zauvijek udomitelje. Manifestaciju “Ljubav se ne kupuje” prepoznao je i Grad Zagreb te će svoju podršku dati gradonačelnik Milan Bandić dolaskom na događanje u 11 sati.

Udruge iz Mreže za zaštitu životinja pozivaju građane da ih posjete na Trgu, pogledaju napuštene životinje koje traže svoju obitelj, porazgovaraju s predstavnicima udruga i da uživaju u ugodnom druženju. Pritom će moći saznati sve o prednostima sterilizacije, o važnosti mikročipiranja, o obavezama koje imaju skrbnici pasa i mačaka te sličnim temama. Osim toga, udruge će predstaviti svoj rad i svojim inspirativnim pričama pridonijeti podizanju svijesti o problematici napuštanja životinja i kako svatko od nas može pomoći.

Foto: Prijatelji životinja

Brojni dijelovi Hrvatske imaju velikih problema s napuštanjem životinja, kako zbog neodgovornih građana tako i zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja. Stoga udruge ovim događanjem žele skrenuti pozornost na teške situacije s kojima se svakodnevno nose jer na njih nepravedno pada teret zbrinjavanja napuštenih životinja, što je obaveza lokalnih zajednica, kao što je i kontrola mikročipiranja svih pasa kako bi se uvjerili da su svi psi na njihovu području označeni mikročipom.

Grad Zagreb i još više od 150 drugih lokalnih zajednica propisali su trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke, kako bi spriječili nastanak neželjenih štenaca i mačića koje neljudi odbacuju ili ubijaju na užasne načine.


Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i broji više od 50 udruga za zaštitu životinja koje djeluju sa zajedničkim ciljem: promocija udomljavanja umjesto kupnje, odgovorno skrbništvo i kastracija pasa i mačaka.

Poruka koju će udruge poslati svim posjetiteljima jest – udomljavanje spašava živote, budite heroji za životinje. One nisu predmeti i ljubav se ne kupuje.

Komentari

loading...
-->