Nakon što su razvalili u Šibeniku, King Khan dolazi u Zagreb

FOTO: Facebook

ŠTO? Koncert King Khan

KADA? Srijeda, 7. lipanj

GDJE? Močvara

Kakvo li je to samo iznenađenje bilo za dobar dio publike koja je na otvaranju drugog SuperUho Festivala prekrcala idiličan prostor šibenske Tvrđave sv. Mihovila mahom iščekujući glavne zvijezde Flogging Molly. Od početne nevjerice pri pogledu na debeljuškastog rock’n’roll superheroja s gitarom, preko postepenog rasta oduševljenja onim što taj čudak i njegova banda stvaraju svojim instrumentima i glasom, sve do potpunog delirija koji je zavladao u drugom dijelu nastupa King Khana i njegovih The Shrines.

King Khan nedvojbeno je jedan od važnijih zabavno-kontroverznih glazbenih rock performera na nezavisnoj glazbenoj sceni. Indijskog porijekla, rođen i odrastao u Kanadi, King Khan je tijekom 90-ih godina svirao u više bučnih garažnih rock’n’roll bendova, od kojih treba izdvojiti The Spaceshits, poznate po nasilnim i krajnje kaotičnim koncertima. Nakon The Spaceshitsa, King Khan nastavlja rad s prijateljem Markom Sultanom u dvočlanom bendu King Khan & BBQ show, a paralelno se formira i King Khan And The Shrines.

King Khan And The Shrines deveteročlani je bend formiran po konceptu funk/soul bendova 70-ih (puhačka sekcija, klavijature, perkusije, bubanj, dvije gitare, bass gitara i moćan vrišteći vokal),ali u izvedbi nestandardne psihodelične, krajnje zabavne i energične forme soul glazbe zaprljane garažnim rock’n’rollom. Osim zbog glazbe bend je poznat i po otkačenom scenskom nastupu gdje je King Khan središnja figura najčešće obučen samo u donje rublje sa zlatnim plaštom, pernatom šamanskom krunom visine pola metra na glavi, nizom magarećih zubiju nanizanih oko vrata i prepoznatljivim brkovima zahvaljujući kojima neodoljivo podsjeća na jednog domaćeg glazbenog velikana. Osim izgleda i zanimljive soul/rock’n’roll plesne glazbe, King Khan svojom karizmom i odvaljenim performansom čitavo vrijeme komunicira s publikom, vodeći koncert iz minute u minutu do potpune euforije. Treba naglasiti i King Khanovu suradnju s još jednim važnim izvođačem kojeg smo imali priliku ugostiti i u Zagrebu i na SuperUhu, Black Lipsima, s kojima je 2009. godine oformio intrigantan gospel punk zbor The Almighty Defenders.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 65 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) i Rockmarku (Berislavićeva 13), te na njihovim web shopovima. Nakon 19.2. cijena ulaznica će biti 80 kuna, a na ulazu, ukoliko ih ostane, 100 kuna.


Komentari