Najveći znanstveno-stručni skup laboratorijske medicine u Zagrebu

U Zagrebu će se od 9. do 12. svibnja održati 9. nacionalni kongres Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu s međunarodnim sudjelovanjem.

To je, kako se ističe u najavi ovog događaja, najveći je znanstveno-stručni događaj laboratorijske medicine u Hrvatskoj koji okuplja približno 300 sudionika.

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Europskog udruženja za kliničku kemiju i laboratorijsku medicinu (EFLM) i Međunarodnog udruženja za kliničku kemiju (IFCC), predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Gabar-Kitarović, Ministarstva zdravstva i gradonačelnika grada Zagreba, što govori o iznimnoj nacionalnoj i međunarodnoj značajnosti kongresa.

Znanstveni program prikazat će najnovija postignuća u laboratorijskoj dijagnostici i harmonizaciji u području hemostaze, laboratorijskoj dijagnostici kroničnih bolesti, molekularnoj dijagnostici, primjeni novih biljega, dijagnostičkim testovima u ekstravaskularnim tekućinama te upravljanju laboratorijem, a uz brojne predavače i stručnjake iz Hrvatske pridružit će nam se i istaknuti strani predavači.

Organizator kongresa HDMBLM je dobrovoljna, neprofitna udruga osnovana 1953. godine s ciljem promicanja stručne i znanstvene aktivnosti iz područja laboratorijske medicine. U godini održavanja
ovog kongresa, obilježit ćemo i 65. obljetnicu HDMBLM-a, te 30. obljetnicu samostalnog djelovanja HDMBLM-a.

Svečano otvorenje 9. nacionalnog kongresa Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu održat će se u srijedu, 9. svibnja u 19 sati, u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.


Komentari