Najveći koncert benda Kawasaki 3p u dosadašnjoj karijeri

Zagrebački Kawasaki 3P održat će u subotu, 25. ožujka u Domu sportova najveći koncert svoje dosadašnje karijere.

U više od dva desetljeća bend je snimio tri ključna albuma regionalne alter scene, a već prvi od njih, istoimeni debut, suvereno je raskrčio put prema prvoj ligi.

Sve je počelo sada već davne 1993. godine kada je, nakon nekoliko demo snimki i nastupa po zagrebačkim klubovima, Kawasaki stekao kultni status. Šira javnost bend upoznaje 2003. nakon provokativnog nastupa na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije, nakon čega snima prvi album Kawasaki 3p.

Neke stvari oko benda tada nismo shvaćali previše ozbiljno. Ako nam se neki koncert ne bi svirao, ne bi ga odsvirali. Ako nam se nije išlo na neki intervju, ne bi otišli. Ili bi poslali dublere. Trebali smo svirati u KSET-u zajedno s jednim bendom iz Makedonije. Nekoliko dana ranije smo svirali u Pauku i nije nam se nikako dalo svirati taj koncert. Bilo nam je glupo ne pojaviti se opće, pa smo na taj koncert poslali frendove da sviraju umjesto nas. Točnije, nisu oni ništa svirali, jer nisu bili muzičari, već su bili dubleri. Okitili smo ih svojim instrumentima, obukli kao članove benda i poslali na stage. Bilo je tu svega, čak je i jedna cura svirala bas i svi su se odlično zabavljali. Mi smo bili gore kod DJ-a i puštali naše stvari kao matricu. Nakon nekoliko pjesama smo čuli komentar publike iza sebe: Je..te, pa ovi uopće ne sviraju“, kažu dečki iz benda.

Kvartovske himne

Antologijski prvi album lansirao je grupu u rock glazbenu povijest s pjesmama Antonija, Kak si, pa tak, i Snifa san glu, a zarazna kombinacija punka/ska/reage rifova proširila se po cijeloj zemlji. I ostali singlovi s albuma Mali medo, Čik u oko, Klint Istvud, feget, Indijanac – Vi Gata Om, Kn’žpu, Malo vas je, Brže Pavloviću – Mašina, Jebanje, Kaj, kaj kaj ubrzo stavljaju bend na neizostavnu listu kvartovskih himni.

Uslijedile su nagrade Porin za najbolji album alternativne glazbe, te nezavisna rock nagrada Crni Mačak za nadu godine, dok singl s prvog albuma Antonija postaje ultimativni hit te osvaja prva mjesta glazbenih ljestvica brojnih radio stanica. Od samih početaka bend slijedi već davno zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina, uz autoironijski i zafrkantski odmak.

Neposredno nakon Dore i prvog albuma imali smo poziv da dođemo na jednu lokalnu televiziju u Osijek i odradimo live intevju. Bila je zima i nikome se iz benda nije ni najmanje dalo ići do Osijeka. Zato smo poslali dublere. Dvojici frendova kupili smo karte za vlak, opskrbili ih cugom i potrepštimama, pa poslali na intervju u Osijek. Obukli smo ih u spitke, stavili im čarape na glave i rekli da tako moraju izgledati tijekom cijelog intevjua. Tako je i bilo. Odradili su intervju svjetski, totalno kawasakijevski i nitko nije skužio da nisu članovi benda. Valjda ta snimka još negdje postoji“, prisjećaju se samih početaka benda.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70 kuna. Na dan koncerta stajat će 90 kuna.


Komentari