Najbolji tulumi za fašnik: Svakako želite posjetiti ove lude gradske lokacije

FOTO: lisinski.hr

Krafne, maske, kreativnost i dobar provod – tko može odoljeti čarima fašnika? Donosimo vam neke prijedloge za ludi gradski provod pod maskama.

Pokladno doba je posebno vrijeme u godini kad si možemo dopustiti biti netko drugi, izvući se iz kolotečine i barem nakratko oživjeti svoje fantazije. Maskenbalska tradicija u našem gradu već se dugo njeguje, a mladi i stari vole dati mašti na volju i prepustiti se kreativnosti u planiranju i izrađivanju kostima.

Kako biste ovogodišnji maskenbal proveli što nezaboravnije, donosimo vam probrani popis nekih od zanimljivijih fašničkih partija u Zagrebu.

Maškare u Jabuki (Jabukovac 28)

FOTO: Facebook GK JABUKA - Zagreb - službena stranica
FOTO: Facebook GK JABUKA – Zagreb – službena stranica

Kultni zagrebački “darkerski” klub Jabuka ima jaku tradiciju maskiranih proslava. Na njihovim plesnim podijima redovito se mogu vidjeti neki od najmaštovitijih kostima u gradu. Stoga vam toplo preporučamo da se 24. veljače u 23 sata zaputite na zagrebački Jabukovac i prepustite se ludom provodu do ranih jutarnjih sati. Treba napomenuti da klub ove godine slavi 49. godišnjicu postojanja, te ćete na njihovom maskenbalu garantirano upoznati svu silu zanimljivih ljudi svih generacija.

Harry Potter maškare (Broom Bar, Opatovina 17)

FOTO: Facebook, Harry Potter maškare
FOTO: Facebook, Harry Potter maškare

Za sve ljubitelje maštovitog svijeta Harryja Pottera Broom Bar sprema nešto posebno! Harryjev svijet čarobnjaka, vještica i nadnaravnih bića pruža neograničene opcije za maskiranje, stoga metlu i čarobni štapić u ruke i 25. veljače u 20 sati trk na čagicu, bez obzira jeste li “bezjak” ili vam je već stiglo vaše pismo iz Hogwartsa! Ovaj originalni tematski događaj organizira Ministarstvo magije Hrvatska, a najavljuju da će party biti na dva nivoa. U Slytherinskoj tamnici će se puštati uglavnom trash uz poneku HP pjesmu, dok će se u ostatku lokala puštati rock i slični glazbeni izričaji.

Maskenbal u Lisinskom (Trg Stjepana Radića 4)

FOTO: lisinski.hr
FOTO: lisinski.hr

Lisinski održava pokladnu zabavu pod maskama već niz godina, te je njihov party jedna od posjećenijih karnevalskih svečanosti u Zagrebu. Ove godine zabava počinje 25. veljače u 20 sati. Lisinski će potresati zabavni ritmovi popularne grupe Colonia, a tu je i nastup DJ Mareka. Događaj će uveličati i Udruga za promicanje plesa Zuzana i plesna skupina Sheherezade koje će posjetitelje uvesti u program orijentalnog plesa. Za dodatnu energiju i zabavu pobrinut će se i Plesna udruga Back to Swing i Zagrebačke mažoretkinje. Zabavni program začinit će i brojni žongleri, akrobati iz Cirkorame, gatare, gutači vatre, izrađivači maski, crtači ukrasa po tijelu, bogata gastronomska i enološka ponuda. Ples pod maskama humanitarnog je karaktera i dio prikupljenog novca će ići za fond “Gordan Čačić”, kao pripomoć za učenike srednjih škola i studenata slabijeg socijalnog stanja.

Maskenbal na Grafičaru (Dom Grafičar, Malo Sljeme)

FOTO: Facebook, PD Grafičar
FOTO: Facebook, PD Grafičar

Za sve avanturiste ovaj je vanserisjki maskirani provod upravo ono što traže. Zabava u maskama održat će se u planinarskom domu Grafičar na Sljemenu 25. veljače s početkom u 20 sati, a ako vam već sama ta činjenica nije dovoljna da vas ispuni avanturističkim duhom, prenosimo i da cijena od 60 kuna uključuje hranu, krafnu, živu glazbu i simbolične nagrade na tomboli! Rezervacije i uplate moguće je izvršiti na sastancima Društva Kreši Hruškaru (095 391 4541). Mjesta se brzo popunjavaju pa bolje požurite s rezervacijom. Maske su obavezne, a zabava traje do ranih jutarnjih sati.

Vibra Tribe Carnival (Tvornica kulture, Šubićeva 2)

FOTO: Facebook, Tvornica kulture
FOTO: Facebook, Tvornica kulture

Tvornica kulture priprema zanimljiv tematski parti 25. veljače u 21 sat. Ono što spremaju svojim posjetiteljima jest karnevalski plemenski ples u Malom pogonu Tvornice. Za prisustvovanje je potrebno izabrati svoju masku između domorodačkih plemena Afrike, Australije, Srednje i Južne Amerike… Glazbu će puštati Full Ferry i Flaneur, uz naglasak na house, tech house i deep house žanrove prožete afro i world music elementima. Dostupne su skupne tj. plemenske ulaznice (4+1 gratis), earlybird karte su 30, ulaznice u pretprodaji 40 a na dan događanja 50 kuna.

>>> FAŠNIK VU ZAGREBU: Maškare će svrgnuti Bandića i zavladati gradom


Komentari