Mužek i trio u nedjelju u zagrebačkom HNK

FOTO: Dinko Bažulić

Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u nedjelju 11. ožujka u 19,30 sati nastupit će nas proslavljeni tenor  Tomislav Mužek, u pratnji Miroslava Lesićana gitari,  Tomislava Modrića na  glasoviru i  Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu.

Glas, gitara, glasovir i harmonika/klarinet zvuči kao kombinacija koju ste možda već imali prilike slušati. Ali, ako kažemo da je glas onaj proslavljenoga tenora Tomislava Mužeka, a da glazbenu pratnju čine vrhunski glazbenici, majstori svojega zanata: Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac, percepcija ovog koncerta stubokom se mijenja.

A ni glazbeni repertoar nije ono što bi na prvu pomislili, jer mahom se radi o off programu Tomislava Mužeka, a ne o programu za koji bi očekivali da ga izvodi na pozornici milanske Scale. Nastupajući ovoga ljeta na dva rasprodana koncerta  na zagrebačkim Večerima na Griču sam  je najbolje objasnio o čemu se radi: U prvome dijelu programa predstavit ćemo se publici s talijanskim kanconama, obogaćenim raznovrsnim instrumentarijem: gitarom,  glasovirom i harmonikom, dok ćemo u drugom dijelu krenuti u istraživanje glazbe koju osobno volim slušati, a koju profesionalno nikada ne pjevam. Vjerujem da je nakon 20 godina profesionalnog pjevanja došao trenutak upoznati moju publiku sa stvarima koje volim privatno… A koje su to? – Neka bude iznenađenje!
Inspiracija za ovo glazbeničko okupljanje nastala je zahvaljujući Mužekovom gostovanju u emisiji  RTL Direkt  Zorana  Šprajca, a povodom prvog Mužekovog nastupa u svojstvu prvaka opere HNK u Zagrebu i promoviranja opere Don Carlo. Tom prilikom otpjevana je  Parlami d’amore Mariù  koja je poslužila kao nadahnuće za priču koja će dobiti i svoj CD, te puno širi koncertni doseg.

PROGRAM KONCERTA

Eldo di Lazzaro – Bruno Cherubini  Chitarra Romana
Ernesto De Curtis –  Torna a Surriento
Rodolfo Falvo  – Enzo Fusco Dicitencello Vuie
Salve D´Esposito – Tito Manlio Anema e core
Carlos Gardel –  Alfredo  Le Pera El dia que me quieras
Ernesto De Curtis – Domenico Furnò  Non ti scordar di me
Ruggero  Leoncavallo –  Mattinata
Salvatore Cardillo  – Riccardo Cordiferro Core n´grato
Gioachino Rossini –  La danza
Arsen Dedić –  Sanjam te
Drago Diklić – Ivica Krajač Zagreb je najljepši grad
Charlie Chaplin –  John Turner – Geoffrey Parsons Smile
Antonio Carlos Jobim  –  Norman Gimbel The girl from Ipanema
Đorđe Balašević – Al´ se nekad dobro jelo
Harry Warren – Jack Brooks That´s amore / Que sera
Luis Demetrio  – Norman  Gimbel Sway
Sting – Fragile
Carlos Gardel –  Alfredo  Le Pera Por una cabeza

Ulaznice su u slobodnoj prodaji
A možete ih pronaći i na linku

Dodatne informacije potražite na Facebook profilu

https://aquarius-records.us4.list-manage.com/track/click?u=69d2272e6a877d3b25113c4c0&id=a9051746ad&e=ae938bd64f


Komentari