Progovorila napadnuta žena iz Dugava: ‘Oštricu mi je držao ispod vrata’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Žena ni sama ne zna kako se otrgnula iz napadačevih ruku.

Prije nekoliko dana u Dugavama je Afganistanac iz hotela Porin napao ženu (40), naposljetku su je spasili susjedi, a sada je i ona progovorila.

“Nikada neću izbrisati te slike iz sjećanja. Mislila sam da će me ubiti. Ležala sam na podu, a napadač me počeo daviti i gurnuo mi šaku u usta. Zamalo sam ostala bez svijesti. Govorila sam mu da me je strah i molila ga da me pusti, ali nije odustajao”, ispričala je istraumatizirana žena s vidljivim ozljedama na vratu.

Zagrepčanki nije palo na pamet da bi Afganistanac mogao imati loše namjere kada ga je ugledala pred zagradom u kojoj živi njezina sestra. Baš naprotiv, žena ga je upitala treba li ući, a on joj je kazao da ide prijatelju na drugi kat. Kada je stala da potraži ključeve stana primijetila je da se muškarac počeo čudno ponašati, te da ju slijedi u stopu.

“Cijelo vrijeme držao mi je skalpel ispod vrata”

Žena je u prvi mah pomislila da je želi opljačkati.

“Rukom mi je počeo pokazivati na drugi kat i govoriti: ‘You, me, there’. Nije prestajao pa sam pomislila da me želi opljačkati. Krenula sam prema stubištu i pokušala ga nagovoriti da izađe van”, prisjetila se žrtva napada. Afganistanac (27), koji je imao 1,6 promila u krvi, nije odustajao od svog nauma, a žena ga je pokušala izgurati van.

“Tada me je zgrabio i počeo vući. Cijelo vrijeme oštricu skalpela držao mi je ispod vrata. Uspjela sam ga nekako odgurnuti i glasno sam vikala ‘Upomoć!’. Pokušao me utišati, bacio me na pod i sjeo na mene. Počeo me dodirivati, a nikog nije bilo da mi priskoči u pomoć”, priča 40-godišnjakinja.

Napadnuta žena ni sama ne zna kako je uspjela skupiti snage da napadača odgrune od sebe i izjuri iz zgrade. Ipak, on je potrčao za njom, a žena nije prestajala vikati. Susjedi su reagirali kada ju je počeo vući za kosu, te ju je snažno ošamario na ulici. Tažitelja azila, deportiranog iz Austrije, policija je ubrzo uhvatila.

Novi šok u policiji

Taman kada je žena pomislila da je sve gotovo i da je sigurna, u policiji je uslijedio novi šok.

“Policija me odvela na prepoznavanje i obećali su mi da me ostali mladići koji žive na istoj adresi, a koji su bili iza stakla, neće vidjeti. Rekli su mi da sjednem u prizemlje, a četvorica mladića koja su bila na prepoznavanju spustila su se s četvrtog kata i počela zuriti u mene”, priča Zagrepčanka.

Dugavljanka je razočarana je njezin napadač nije osumnjičen za pokušaj silovanja, već za bludne radnje, a kako doznaje Večernji, već je prije prekršajno evidentiran.

“Što bi bilo da je na mom mjestu bila curica? Zar netko treba stradati da se ovakav užas ozbiljno doživi?, pita se istraumatizirana žrtva.

>>> Svjedoci o pokušaju silovanja: ‘Držao ju je za kosu, čupao, šamarao…’


Komentari