Monster Magnet za kraj zime u Tvornici kulture

Foto: Facebook

Tvornica kulture ugostit će 7. veljače kultnu rock mašinu Monster Magnet, ravno iz New Jerseyja.

Osnovani 1989. godine predvođeni Daveom Wyndorfom, prvo desetljeće polako su gradili karijeru bez većih uspjeha, da bi 1998. pogodili jack pot megasellerom “Powertrip” s kojeg su skinuti veliki singlovi “Space Lord”, “Powertrip”, “Temple Of Your Dreams” i “See You In Hell”. Tih godina bend je tourirao i s uglednim imenima kao što su Aerosmith, Metallica, Rob Zombie i Marilyn Manson te zaredao još dva uspješna izdanja, “God Says No” i “Monolithic Baby!”. Puno njihove glazbe baš iz tog razdoblja plasirano je u brojnim serijama (ponajviše u “Sinovima anarhije”), filmovima, videoigrama, pa čak i profi wrestlingu piše Muzika.hr.

Krajem ožujka Monster Magnet su objavili deseti studijski album, nazvan “Mindfucker”, u sklopu čije europske turneje će nastupiti i Zagrebu. Ovom prilikom pridružit će im se britanski trip Puppy koji su u siječnju objavili debi album “The Goat”.

Da podsjetimo, dvije trećine stalne postave benda imali smo prilike gledati ovoga ljeta u zagrebačkom Vintageu kroz nastup Atomic Bitchwaxa.

Ulaznice kreću u prodaju u utorak, 9. listopada. Do 11. studenog cijena će im iznositi 100 kn, do 6. veljače 120 kn te 150 kn na sam dan koncerta. Mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).


Komentari