Močvara priprema književnu poslasticu za sve “moljce”

FOTO: Močvara / Mladen Pobi

Ciklus književnih tribina “Rani radovi” promovira uglavnom mlade autore, a vi pogodite koji su to među – Mirta Maslać, Darko Šeparović i Nora Verde.

Oni će čitat svoje radove svaki po 10 minuta, a usput će komentirat mlađu književnu scenu, uvjete života, nezaboravnost Vele Luke, te književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.

Vremenska prognoza: naj ikad.
Komarci: nijedan.
Šank: radi.
Nagradna igra: gotovo nemoguće, ali ipak.

Gosti:

Mirta Maslać rođena je u Zagrebu 1993. Studira kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nedavno je objavila roman „Junak ili čudovište“ (Durieux, 2018). Riječ je o dnevniku jedne bolesti i rehabilitacije koji ujedno funkcionira kao knjiga o popularnoj kulturi i umjetnosti, o načinu kojim motivi i narativi književne avangarde, rocka i televizijskih serija oblikuju subjektivnost; to je (post)adolescentska proza koja, pored žanrovski prepoznatljivih mjesta, pruža nemilosrdan uvid u tijelo kao zazoran locus traume i predstavlja autodestrukciju bez ikakvoga romantiziranja.

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte u Zarezu, Quorumu, Kritičnoj masi, Autsajderskim fragmentima, Knjigomatu, agoncasopis.com... Za rukopis “Privikavanje” pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012. Rukopis “Autopilot” nagrađen je nagradom Na vrh jezika i objavljen 2015. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice. Ipak živi u Zagrebu. Čitat će iz romana koji u listopadu izlazi iz tiska te je riječ o pretpremijeri, ili gen. probi promocije, kako god.

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij Hrvatskog jezika i književnosti. Autorica je romana “Posudi mi smajl” (2010.) i “Do isteka zaliha” (2013.), te knjige kratkih priča “O ljubavi, batinama i revoluciji” (2016.). Njena proza često uranja u poziciju ženskih likova izvan većinske norme, bilježeći napetosti kulturalne, seksualne i klasne razlike. Na engleski je prevođena kao jedna od autorica u knjizi “Zagreb Noir” (Akashic Books, New York, 2016.). Članica je uredništva i jedna od pokretačica hrvatskog feminističkog portala Vox Feminae.
Piše roman koji ima veze s Velom Lukom.

Program počinje u 20 sati i 30 minuta, a ulaz je besplatan.


Komentari