Mlinci, štrukle, rakije, vina… požurite na glavni trg gdje se održava manifestacija ‘100% zagorsko’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na Trgu bana Jelačića, već devetu godinu zaredom, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je manifestaciju 100% zagorsko, u sklopu koje izlagači Krapinsko – zagorske županije nude proizvode i jela koja Zagrepčani i brojni turisti mogu kupiti i kušati 21. i 22. rujna.

Svečanosti su uz gradonačelnika prisustvovali i Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Siniša Hajdaš Dončić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić te predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki. Pojavio se i “krapinski pračovjek” s kojim je Bandić nasmiješen pozirao.

Manifestacija je rezultat dobre suradnje između Grada Zagreba i Krapinsko zagorske županije s ciljem promoviranja našeg lijepog Zagorja kao poželjne turističke destinacije bogate kulturne baštine, istaknuo je gradonačelnik.

FOTO: Zagreb.hr

Na manifestaciji izlaže 111 OPG-ova, udruga, obrta, tvrtki, domaćih radinosti te turističko-ugostiteljskih objekata, pa se tako u ponudi mogu naći med, medenjaci, zagorski mlinci, rakije, zagorske štrukle, domaća vina…

Osim gastronomskih delicija posjetitelji će moći uživati i u cjelodnevnom kulturnom zabavnom programu s dva večernja koncerta, animacijama i nagradnim igrama za posjetitelje.


Komentari