MEĐUNARODNI FESTIVAL DIZAJNA: Čekaju vas izložbe, radionice, predavanja

Facebook

ŠTO: Međunarodni festival dizajna – Dan D

KADA: 10. – 12. lipnja od 13:00

GDJE: Pogon Jedinstvo i Močvara, Savski nasip

Ovogodišnji je Dan D otvoreni dizajn postavio kao polazišnu točku za tematiziranje koncepta otvorenog dizajna u užem kontekstu dizajnerske struke, te unutar šireg društvenog konteksta i procesa ‘otvaranja’ dizajna. U užem smislu, kroz predavanja, tribine i radionice analizirat ćemo pravne, teorijske i praktične okvire koncepta otvorenog dizajna te njegov odnos s tržišnim okruženjem.

U širem smislu, obradit ćemo otvoreni dizajn kao proces uključivanja korisnika u dizajnerske prakse čime se pomiču granice tehnologija i alata koje koriste, sa širokim spektrom implikacija koje to povlači sa sobom. Istodobno, zanimaju nas karakteristični kolaborativni procesi i metodologije koje nastaju u okviru dizajna otvorenog pristupa te načini na koje doprinose ‘otvaranju’ dizajna, odnosno njegovoj široj i intenzivnijoj primjeni u drugim područjima. Na primjeru različitih umjetničkih, inženjerskih i dizajnerskih radova otvorit ćemo niz pitanja i provocirati raspravu iz različitih pozicija i pristupa temi.

Tematska kurirana izložba prikazati će radove različitih opsega i ambicija koji koriste načela otvorenog dizajna, a Izložba mladih autora selekciju najboljih prijavljenih radova slobodnih u temi. U diskurzivnom programu poticati ćemo dijalog dizajna s drugim disciplinama, dok ćemo putem radionica lokalne autore upoznati s metodama rada s kakvima se inače mogu susresti tek ponegdje i ponekad.

Ovogodišnji Dan D održat će se od 10. do 12. lipnja u prostorima Pogona Jedinstvo i kluba Močvara na Savskom nasipu.

Sve informacije o ovogodišnjem izdanju festivala možete pronaći na: http://2016.dan-d.info/hr/


Komentari