MEDIJSKO NASILJE I POLITIČKA KULTURA: Tribina u organizaciji Matice hrvatske i Projekt Velebita

Womaninadria.com

Povod za tribinu su svakodnevni napadi na pokušaje da se Hrvatska afirmira kao slobodnomisleća zemlja.

Matica hrvatska i Projekt Velebit u srijedu 9. studng u 20 sati održat će tribinu “Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj“, u Velikoj dvorani Matice Hrvatske na Strossmayerovom trgu br. 4 u Zagrebu.

Na tu temu osvrnut će se ugledni gosti i javne osobe. U ime Matice hrvatske govorit će Jure Vujić, u ime HNP-a,  Marko Ljubić te Marko Jurič kao predstvanik Projekta Velebit. Večer bi trebala biti posebno zanimljiva jer ćemo ćuti i poznatog odvjetnika i kolumnista Zvonimira Hodaka koji često piše o temama medijskih sloboda u Hrvatskoj.

Autorica romana “Crni kaput”, Tanja Belobradić biti će posebna gošća. Upravo taj njen roman prošle je godine proglašen najboljim u Hrvatskoj, a on je baš zbog “medijskih sloboda” i Save Štrpca proživjela i proživljava pravu torturu.

press
press

Povod za Tribinu su brojni i koordinirani napadi na svaki pokušaj da se Hrvatska afirmira kao slobodna i slobodnomisleća država koja je spremna suočiti se sa svojom prošlošću, riješiti tamne mrlje iz povijesti svoga naroda i otvoreno govoriti o svim temama.

Svaki pokušaj da se otvoreno govori o zločinima koji su počinjeni nakog Drugog svjetskog rata proglašava se revizionizmom, željom za mijenjanjem povijesti i afirmacijom ustaštva i fašizma.

Nekoliko dana prije pokopa posmrtnih ostataka žrtava iz Hude Jame dio hrvatskih medija (preciznije rečeno medija u Hrvatskoj), želeći zasjeniti pijetet prema žrtvama koje su pobili partizani, ponavljau priče o zločinačkom karakteru NDH-a, organiziraju tribine o Jasenovcu, prozivaju Katoličku crkvu i kardinala Stepinca da su pomagali fašizam,

Srpsko društvo Privrednik, samo dva prije pogreba 800 stradalih u Hudoj Jami organiziralo je tribinu “Jasenovac, negiranje genocida i uloga Katoličke crkve u novom valu revizionizma” s koje su željeli poslati poruku: “U hrvatskim školama treba učiti da je genocid ono što se Srbima dogodilo u Drugom svjetskom ratu?”, piše Maxportal.

Komentari

Komentari

loading...