Mayhem & Inferno u Vintageu

Facebook

ŠTO: Mayhem & Inferno

KAD: u nedjelju, 9. travnja

GDJE: Vintage Industrial Bar

Vladari i jedni od osnivača tvrdokornog underground black metal pokreta, Mayhem dolaze u nedelju 9. travnja u zagrebački Vintage Industrial Bar u sklopu svoje europske turneje. Na ovoj turneji će po prvi puta u cijelosti odsvirati svoj kultni album „De Mysteriis Dom Sathanas“ iz 1994. koji se svrstava među najbitnija izdanja ekstremnog metala tj black metala i udario je temelje za stotine novih bendova koji su svoj stil kreirali baš po uzoru na ovo izdanje.

Mayhem dolaze iz Norveške i predstavnici su drugog vala black metala koji je krenuo iz hladne Norveške početkom devedesetih i uz njih se vežu mnoge kontraverzne priče. Na sceni su preko tri desetljeća i iza sebe su ostavili pet studijskih albuma. Od 2012. godine djeluju u postavi Attila Csihar (vokal), Necrobutcher (bass), Hellhammer (bubanj), Teloch (gitara) i Charles Hedger (gitara).

Kao goste Mayhem dovode svepopularniji češki black metal band Inferno koji na ovoj turneji predstavljaju svoj sedmi album „Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)“ koji je od strane kritičara proglašen za jedan od najboljih black metal albuma u novije vrijeme.

Cijena ulaznica iznosi 150 kn te 170kn na ulazu.


Komentari