Martićeva postaje glavni grad dizajna

FOTO: Press

Festival Design District Zagreb započinje u utorak, 13. lipnja i trajat će do nedjelje 18. lipnja na nizu mikrolokacija u kvartu čije je središte Martićeva ulica.

Prvi dan festivala donosi vam pregršt zanimljivog programa – dan započinje Kreativnim jutrom Deska Kreativna Europa u sklopu kojeg će biti predstavljeni kreativni hubovi iz Europe; u prijepodnevnim satima niz kreativaca i poduzetnika koji djeluju u polju arhitekture, dizajna, izdavaštva otvorit će za sve zainteresirane svoja vrata, a na isti će se način posjetiteljima predstaviti i impozantna građevina u kojoj djeluje Hrvatska narodna banka.

Vrhunac prvog festivalskog dana očekuje sve posjetitelje u poslijepodnevnim satima kada se otvara Zeleni Ratkaj u kojem će biti smješteni mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike, zelena pop-up šumu te niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja. Početak Festivala u 20 sati najavit će ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, dok će nakon toga uslijediti otvorenje izložbe Komadić Zagreba/Piece of Zagreb – kolekcije autentičnih zagrebačkih suvenira.


Komentari