Ne propustite sutrašnji novogodišnji spektakl točno u podne

FOTO: arhiva Academia Cravatica

Počasna satnija Kravat pukovnije 1. siječnja izvodi svoju tradicionalnu, novogodišnju Smjenu straže, a koja će se održati točno u podne, na zagrebačkom trgu sv. Marka!

„Kravat pukovnija osmu godinu tradicionalno Novu godinu započinje svečanom Smjenom straže, a sve Zagrepčane i posjetitelje grada Zagreba, grada koji je treći put proglašen gradom s najboljim Adventom u Europi, pozivamo da nam se pridruže na molitvi kod Kamenitih vrata i na ceremoniji novogodišnje Smjene straže“, naglasio je Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije koja će se 1. siječnja u 11:45, neposredno prije početka Smjene straže, okupiti na tradicionalnoj molitvi, na Kamenitim vratima.

U turistički atraktivnoj ceremoniji Smjene straže, u kojoj na prvi novogodišnji dan svake godine redovito uživaju i brojni turisti, projekt je ustanove Academia Cravatica u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba.

Nakon Smjene straže na Markovu trgu, Kravat pukovnija će projahati središtem grada.

Baš kao i proteklih godina, zapovjedništvo Kravat pukovnije očekuje da će se novogodišnjoj Smjeni straže i ophodnji gradom pridružiti što više građana i turista!

 


Komentari