‘MALA ZBIRKA HERCEGOVAČKOG ŽARGONA’: Poziv ljudima vedrog i pozitivnog duha

Hercegovačka kulturno-humoristična materijalna baština ovih je dana obogaćena za još jedno simpatično izdanje – Malu zbirku hercegovačkog žargona.

Naime, jedna je od ideja projekta eroGAG bila oživjeti starije izraze ili fraze s područja Hercegovine kojih se mlađe generacije niti mogu sjećati niti ih imaju priliku često čuti. Sama zamisao i ideja krenuli su prije dvije godine, a eroGAG rječnik zasigurno je jedan od prepoznatljivijih sadržaja.

Upravo ovim krucijalnim projektom eroGAG će se predstaviti široj javnosti i u Zagrebu. Nakon predstavljanja u Mostaru gdje se okupilo gotovo 800 ljudi, u srijedu, 30. studenoga 2016. u kinu Studentskog centra Zagreb, Savska 25, s početkom u 20 sati bit će predstavljen eroGAG rječnik – Mala zbirka hercegovačkog žargona.

“Rječnik je sastavljen od nekoliko kategorija od kojih svaka ocrtava našu svakodnevnicu i kod čitatelja može pobuditi nostalgiju, smijeh ili ga upoznati s drugim izričajima”, poručuje ekipa iz eroGAG-a.

Malu zbirku hercegovačkog žargona predstavit će lica poznata našoj javnosti: Ante Cash (glazbenik i radijski voditelj), Goran Bogdan (glumac), Nino Raspudić (kolumnist i profesor), Ivana Tomić (novinarka Nove TV) i Miro Tomić (grafički dizajner zbirke), a sve to pod voditeljskom palicom Leone Šiljeg (novinarka RTL Televizije). Večer će biti popraćena brojnim iznenađenjima i humorističnim dijelovima. Za stand-up program bit će zaduženi jedini profesionalni stand-up komičari u Hercegovini – Igro Drljo i Omer Hodžić!

Pozvani su svi ljudi vedrog i pozitivnog duha, ali i oni kojima nedostaje sunčana strana dana. Detalje potražite na Facebook događaju.

Komentari

Komentari

loading...