MALA SCENA NASTAVLJA S RADOM: Zmajevo gnijezdo od rujna postaje središte okupljanja

Facebook

Zmajevo gnijezdo tako će postati glavno središte okupljanja svih ljubitelja predstava.

Kultna Mala scena nastavlja s radom i to kroz prvi kazališni inkubator u Hrvatskoj. Kontinuitet izvođenja predstava za mladu publiku na Medveščaku nastavlja se  od jeseni kroz novi organizacijski model, piše Zagreb.hr.

Nakon odlaska osnivača Vitomire Lončar i Ivice Šimića, kazališni klaster nazvan je Zmajevo gnijezdo. Zmajevo gnijezdo tako će postati glavno središte okupljanja raznolikosti estetika, s mjestom djelovanja Kazališta Smješko, Lutkarskog studija Kvak, Teatra Puna kuća, Teatra Tirena, Tigar Teatra, Triko Cirkus Teatra i Male scene.

Do 2017. godine predviđeno je prikazivanje ukupno 47 repriznih naslova od kojih je 5 namijenjeno onim najmlađima, 32 nižem uzrastu te višem uzrastu, a za mlade sprema se deset predstava. Osim toga, organizatori su pripremili zabavne lutkarske, dramske, likovne radionice te radionicu dramskog pisanja.

Zmajevo gnijezdo s radom će započeti 4. rujna u 11:00 sati besplatnom predstavom ‘Znakovi za najmanje’ u izvedbi Kazališta Smješko. Prva praizvedba predstave ‘Sportski život letećeg Martina’ (10+) u izvedbi Male scene održat će se već 8. rujna s početkom u 19:00 sati.

U rujnu sve posjetitelje očekuju još dvije praizvedbe. 25. rujna u 11:00 sati na programu je ‘Dragica Coprnica – Priča o Zagrebu nekad’ te 28. rujna u 19:00 sati predstava ‘Crna Petra’ (4+)  autorice Lane Šarić.

Komentari