‘Luftanje’ na maksimirskom Vidikovcu donosi film ‘Walk the Line’ uz Johnny Cash Tribute Band

Dođite u subotu na Luftanje i pogledajte hit film “Walk the Line” za koji će vas zagrijati Johnny Cash Tribute Band.

Ljubav između June Carter i Johnnyja Casha jedna je od najljepših glazbenih ljubavnih priča. Ovi poznati američki country, r’n’r i folk glazbenici obilježili su glazbenu scenu svojim pjesmama, među kojima su Ring of FireI Walk The LineJackson i Folsom Prison Blues, brojnim zajedničkim nastupima ali i neizmjernom međusobnom ljubavlju koja je bila očita još i prije nego su joj se prepustili.

Upoznali su se u backstageu Grand Ole Opryja 1956. godine, gdje je June bila prateći vokal Elvisu Presleyu. Oboje su tad bili u braku, no kemija među njima bila je očita od prvog trenutka, a Johhny Cash je čak odmah izjavio kako će June, prije ili kasnije, biti njegova supruga. Ipak, do tog trenutka trebalo je čekati 13 godina, tijekom kojih su često zajedno nastupali.

Kad su shvatili da su osjećaji među njima prejaki, oboje su se razveli, napokon su dali priliku svojoj ljubavi a tijekom jednog od zajedničkih nastupa, u veljači 1968. u Kanadi, za vrijeme izvođenja hita “Jackson”, Johnny je odjednom stao, zaustavio i glazbu te upitao June: “Hoćeš li se udati za mene?”

Nakon dva tjedna su se i vjenčali a u braku su dobili sina Johna Cartera Casha.

Johnny Cash i June Carter u braku su proveli 35 godina, a snimili su i dva zajednička albuma. Umrli su u razmaku od nekoliko mjeseci – prvo je otišla June, u svibnju 2003. a samo četiri mjeseca i Johnny, koji nikako nije mogao preboljeti njezinu smrt.

Njihova ljubavna priča ekranizirana je 2005. godine, u filmu “Walk the Line” Jamesa Mangolda. Glavne uloge odigrali su Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon a kako se razvijala ta ljubavna priča, koje su sve pjesme skupa izvodili te zašto nikad ne treba odustati od prave ljubavi možete doznati ove subote, 28. srpnja, ako dođete na projekciju filma “Walk the Line”, na najljepšem proplanku Parka Maksimir – Vidikovcu, u sklopu Luftanja uz Mastercard®, filmskog i glazbenog programa koji traje tijekom tri ljetna mjeseca, sve do 30. rujna.

Luftanje uz Mastercard je projekt agencije Pepermint kojim se revitalizira Vidikovac kao mjesto društvenog okupljanja Zagrepčana i  gostiju. Program se sastoji od nekoliko dijelova, i sigurni smo da će se za svakog pronaći ponešto, a korisnici Mastercardâ kartica imaju priliku uživati u ljetnim užicima s posebnim popustima i pogodnostima baš na Vidikovcu!

Projekcija filma “Walk the Line” počinje u 21h ali zagrijavanje je već od 19h kad će okupljenima zasvirati Johnny Cash Tribute Band.

Dan poslije, u nedjelju, u sklopu Luftiranja, vrijeme je za uživanje u filmskim klasicima. Ove nedjelje, 29.7. na redu je klasik iz 1995., “Privedite osumnjičene” Bryana Singera. Tko ga do sad nije gledao, okruženje maksimirske šume idealna je scenografija za ovaj slavni neo-noir kriminalistički triler!


Komentari