Ljeto u muzeju ide dalje: Od ponedjeljka se na pozornici Amadeo nižu samo dobri koncerti

Nastavljaju se nastupi na gornjogradskoj ljetnoj pozornici. Iz scene Amadeo poslali su program koji započinje u ponedjeljak s grupom Deuende i gostima. U utorak će zvijezda večeri biti ansambl LADO, a u srijedu Kvartet  Damjan Krajačić.

U ponedjeljak, 8. srpnja u 21 h nastupaju grupa Duende i gosti. Koncert u spomen prerano preminulom basistu grupe Duende Nenadu Jalševcu-Nenčiju koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv osobni i profesionalan trag na Sceni Amadeo. Kao vrsni majstor tona Nenči je povijesni muzejski atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, u kojem Scena AMADEO djeluje od 2000. godine, učinio mjestom zvučne čarolije za publiku i  brojne umjetnike, koji se upravo zbog tog specifičnog sounda rado vraćaju na našu Scenu. Na koncertu će, uz članove grupe Duende, nastupiti i čitav niz gostiju, uključujući Danija Bošnjaka, Maria Mavrina i druge.

U utorak, 9. srpnja u 21 h nastupa Orkestar ansambla LADO. Tradicijska glazba Hrvata vrlo je složena, raznolika i bogata. Definiraju je stoljeća različitih kulturno-političkih utjecaja i sa zapada i s istoka, mondenih trendova dvorova i samoukih narodnih umjetnika koji su svojim glazbenim umijećem ostavili trag u narodnoj umjetnosti, neizbrisivu dijelu hrvatskog nacionalnog identiteta. Tragom oživljavanja tog velikog dijela hrvatske narodne baštine nazvanog tradicijska glazba, Orkestar Lada će svojim programom prikazati gotovo sva tradicijska glazbala koja su se upotrebljavala i još se aktivno sviraju u Hrvatskoj i u krajevima gdje žive Hrvati.

Srijeda, 10. srpnja u 21 h rezervirana je za Damjan Krajačić Kvartet. Damjan Krajačić, zagrebački skladatelj i flautist sa prebivalištem u Los Angelesu, zajedno sa basistom Goranom Delačem, vibrafonistom Šimunon Matišićem, te bunjarom Krunoslavom Levačićem, predstavljaju program intenzivne jazz glazbe. Krajačićeve skladbe karakterizirane su jazz i klasičnom senzibilnošću, ritmovima nadahnutim istočnoeuropskim, latino i svjetskim folklorom, te naglaskom na slobodi i improvizaciji.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 te putem web stranica www.ulaznice.hr i www.eventim.hr.  U slučaju kiše koncerti će se održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa, Ul. Augusta Cesarca.


Komentari