LJETO U MSU SE NASTAVLJA: Ovu subotu zabavite se uz neponovljivi Let 3

facebook

ŠTO: Koncert Let 3

KADA: subota 9. srpnja 2016.

GDJE: Muzej suvremen umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17

Četvrti koncert ovogodišnjeg izdanja Ljeto u MSU bit će onaj u subotu, 9.7. u 21 sat kad na krov Muzeja dolaze uvijek beskompromisni – Let3!

Ove godine Let 3 objavio je dugoočekivani šesti studijski album ”Angela Merkel sere”. Trijumfalnim koncertom karijere pred rasprodanim Domom sportova početkom godine, Let 3 je samo potvrdio status jednog od vodećih bendova hrvatskog rocka, a na krovu MSU-a očekuje vas jednako veliki spektakl.

”Angela Merkel sere” album je kojeg su fanovi odlično prihvatili, a s njega su već predstavljeni singlovi ”Divljakuša”, ”Prdni majko”, ”Gladni’’, aktualni singl ”Zlato’’, ali i pjesma ”Kurac Marko’’ koju već mnogi proglašavaju novim underground hitom Leta3. Elektro rock produkcija i doza eksperimentalnosti obilježavaju najnovije studijsko izdanje, a da najbolje zvuče uživo uvjerit ćete se u subotu, 9.7. kad nastupaju na vrućem krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

U cijenu ulaznice za koncert LET 3 uključena je i projekcija filma iz ciklusa Best of Metropolis, hvaljena hrvatska drama redatelja Dalibora Matanića „Zvizdan“.

ZVIZDAN, drama, Hrvatska, 123′, r. Dalibor Matanić, g. Tihana Lazović, Goran Markovic, Dado Ćosić, Nives Ivankovic
Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom. Prva je ljubavna priča smještena u 1991. godinu – predratna previranja, prve barikade i napetost koja među selima doseže vrhunac, nisu dobro okruženje ni za kakvu ljubav, a kamoli za dvoje mladih iz dvaju susjednih sela. Deset godina kasnije, rat je već gotov, ali ne i zaboravljen – ožiljci još nisu zacijelili i naši se protagonisti moraju suočiti s njima. Treća priča smještena je u 2011. godinu – ni zla, ni napetosti, ni sumnje nisu nestale, ali čini se da je vrijeme za novi početak.
Distributer: Duplicato
– Nagrada žirija u programu Izvjestan pogled Festivala u Cannesu
– Velika Zlatna Arena za najbolji film, Pulski filmski festival 2015.

Projekcije filma su u subotu, 9.7. u 18 i 20 sati u dvorani Gorgona MSU-a.
Napomena: broj sjedala u dvorani Gorgona je ograničen i sjedala nisu numerirana. Molimo posjetitelje da prilikom dolaska na projekcije filma u 18 i 20 sati zauzmu prvo slobodno mjesto u dvorani.

U cijenu ulaznice za koncert LET 3 i film „Zvizdan“, Ljeto u MSU također uključuje i posjet uzbudljivoj međunarodnoj izložbi Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa.
Izložba wroclawske avangarde najvažnija je međunarodna izložba suvremene umjetnosti u MSU u 2016., i na jedinstven način Hrvatskoj, ali i široj regiji, predstavlja do sad nepoznatu dinamičnu kulturnu povijest Europske prijestolnice kulture 2016. Wrocław je do kraja sedamdesetih godina bio prijestolnica poljske neoavangarde, da bi u sljedećem desetljeću — u godinama izvanrednog stanja — postao žarište kontrakulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Izložba Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa predstavlja umjetnička djela, filmove, dokumentarne fotografije, predmete i zvučne zapise iz područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna ali i iz svakodnevnog života u Wrocławu od 1960-ih do današnjih dana.

ULAZNICE za koncert LET 3 + film Zvizdan+ posjet izložbi Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa su 85 kuna i mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr. Cijena ulaznice na sami dan koncerta iznosti 95 kuna. Ulaznice se mogu kupiti i na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati.

Napominjemo da je broj ulaznica za koncert ograničen – stoga požurite!

Raspored održavanja ostalih koncerata u sklopu Ljeto u MSU provjerite na: http://www.msu.hr/#/hr/21028/

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.


Komentari