Ljetni kamp za djecu Arheološkom muzeju

hr.wikipedia.org

U sklopu Branimirove godine Arheološki muzeju u Zagrebu priprema Ljetni kamp namijenjen djeci od navršenih 8 do 12 godina. Ljetni kamp će se održati u tri termina:

  • 16. – 20. srpnja – Srednjovjekovni zanati
  • 23. – 27. srpnja – Upoznaj Arheološki muzej u Zagrebu
  • 20. – 24. kolovoza – Srednjovjekovni zanati

Tijekom ljetnih kampova “Srednjovjekovni zanati” na radionicama djeca će se upoznati s raznovrsnim materijalima poput keramike, metala, drva, kamena i tekstila, kako su se obrađivali i koristili u izradi raznovrsnih predmeta i imat će priliku i sama stvarati svoja maštovita djela. Radionice vodi Ana Horvat.

U vrijeme ljetnog kampa “Upoznaj Arheološki muzej u Zagrebu” djeca će saznati što sve čuva Arheološki muzej u Zagrebu u svom postavu i kako mogu svaki dan otputovati nakratko u vrijeme pretpovijesti, starog Egipta, Grčke i Rima te srednjeg vijeka. Posljednjeg dana djeca će upoznati Zagreb iz vremena dok ga još nije bilo.

Naravno, tijekom ljetnih kampova rekreacije nikad dosta, pa to očekuje djecu pomalo svaki dan, a zabava je zagarantirana!

Opis programa koji su osmislili možete pogledati na poveznici.

Nude boravak djece u Arheološkom muzeju u Zagrebu s ručkom i dvjema voćnim užinama od 9 do 16 sati. Djeca će imati stručno vodstvo i nadzor.

Cijena cjelotjednog programa je 700,00 kn, a za Klub prijatelja AMZ-a, s aktivnim članskim paketom Mladi arheolog, cijena je 500,00 kn.

Prijave primajuputem mail-a na adresu [email protected]Požurite se prijaviti, broj sudionika je ograničen!

Ljetni kamp „Srednjovjekovni zanati“ odvija se pod stručnim vodstvom umjetnice Ane Horvat.

Ana Horvat rođena je 9.lipnja 1989. godine u Zagrebu. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2008. na odsjeku za kiparski dizajn. 2015 godine stječe titulu magistra konzervacije i restauracije umjetnina a 2017. godine titulu magistra kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Od 2004. godine sudjelovala je na preko 20 samostalnih i skupnih izložba u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjeluje na kiparskoj koloniji u Posedarju kao autor IX. postaje križnog puta koji je postavljen iznad grada. 2016. godine sudjeluje na projektu Urbani vrtovi. Autorica je murala u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu.


Komentari