Lisa Hannigan na krilima novog albuma dolazi u Tvornicu kulture

Irska kantautorica anđeoskoga glasa Lisa Hannigan dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 30. ožujka 2017.

Stiže na krilima novog, trećeg albuma At Swim koji produkcijski potpisuje Aaron Dessner iz benda The National, a sjajno izdanje vodi je na veliku europsku turneju.

Počela je karijeru u bendu Damiena Ricea te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku O koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka Sea Sew Lisin talent postao u potpunosti očit.

Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za nagradu Mercury te je Hannigan osvojila nagradu za najbolji irski album 2009, nakon čega su uslijedili i hvalospjevi i kritike, učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury. Od tada je na vlastitom glazbenom putu, istražuje nove puteve i surađuje s imenima kao što su Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard.

Glumački debi imala je u Oscarom nagrađenom Song Of The Sea, a njen glas uveličao je TV seriju Fargo te Gravity koji je nominiran za Oscara. Izdanje iz 2011, Passenger, završilo je na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj te joj je donijelo još jednu nagradu Choice Music.

Najnoviji uradak prošlogodišnje je izdanje At Swim koje je nastalo u suradnji s Aaronom Dessnerom iz The Nationala. Kritika hvali suptilno izdanje puno emocija, a Lisin je glas nevjerojatan instrument koji prolazi sve od opere i folk zvuka, uz puno nježnosti i intimnosti. A Prayer for the Dying koja priča o gubitku, prekrasna balada Ora, hipnotična Lo ili ljubavna In Snow – sve pokazuju sjajan talent glazbenice u njenom najupečatljivijem izdanju do sada.

Kao predizvođač nastupit će Brandon Miller, kantautor koji se kreće u americana indie folk okvirima. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 80, a na dan koncerta 100 kuna.


Komentari