Legendarni Let 3 zatvara Veliku Rock Eksploziju

facebook

Riječki alt-punk rockeri Let 3 nastupit će u petak, 6. listopada, u zagrebačkom Boogaloo Clubu na završnoj večeri “Grand finalu” 10. festivala Velika Rock Eksplozija, najavio je organizator koncerta, agencija Twilight Promotion.

Let 3 su odavno dokazali da nisu samo bizarni, bučni čudaci nego prvorazredna rock atrakcija i unikatna umjetnička pojava koja je, iako dolaze iz punk i alter scene, u samom vrhu hrvatske i regionalne glazbene scene već čitavih trideset godina, konstantno iznenađujući svojim projektima i performansima. Objavili su šest studijskih albuma, koji također pripadaju u sam vrh ovdašnje glazbene scene, te dobili niz prestižnih glazbenih nagrada.

Kao posebni gosti prije Leta 3 nastupit će zagrebački mračnjaci Phantasmagoria, koji će nakon dugo vremena ponovno zasvirati sa Let 3, s kojima su u početku karijere vrlo često dijelii pozornicu, te predstaviti dio novog i starog materijala. Phantasmagoria djeluje od 1988. godine, a najveći uspjeh postižu početkom devedesetih kada su bili u vrhu alter rock scene na ovom području, često sviraujući i izvan zemlje.

Kao uvod u koncert nastupit će nove snage hrvatskog rocka, karlovački alter punk rock metal band EoT, koji je početkom godine objavio svoj album prvijenac “Defibracija” za izdavačku kuću Spona, koja ih je otkrila baš na nastupu novajlija na Velikoj Rock Eksploziji.

Ovogodišnja jubilarna deseta Velika rock eksplozija održat će se od 30. rujna do 6. listopada na šest različitih lokacija širom Zagreba. Tijekom festivala svirat će se na različitim neuobičajenim mjestima (galerija, knjižara, tonski studio, muzej, radio, Uspinjača…), najavljuje organizator.


Komentari