LEGENDA ĆE OŽIVJETI U PARKU RIBNJAK: Jedinstveno ZmaJurjevo vodi vas u srednji vijek

Red Čuvara grada Zagreba

ŠTO: ZmaJurjevo

KADA: Subota, 23. travnja od 10:00 do 22:00

GDJE: Zagrebački park Ribnjak

Željeli biste na jedan dan zakoračiti u svijet nalik onom iz serije Igra prijestolja ili legendi o kralju Arthuru? U subotu, 23. travnja 2016. godine zagrebački park Ribnjak ugostit će ZmaJurjevo, pretvoriti se u srednjovjekovno selo u kojem se bore vitezovi i nad kojim prelijeću zmajevi…

ZmaJurjevo u Zagreb donosi Željezno prijestolje iz kultne HBO-ove serije Igra prijestolja, i to samo dva dana prije premijere nove, 6. sezone. Obožavatelji serije i posjetitelji ZmaJurjeva tako će dobiti priliku zakoračiti u fantastični svijet Westerosa, zasjesti na prijestolje i osvojiti GoT nagrade.

Svi su pozvani i da se prošeću selom u srednjovjekovnom stilu, kušaju specijalitete spravljene po tradicionalnim receptima i razgledaju tematsku izložbu u Centru mladih Ribnjak.

Večernji sati rezervirani su za svjetlosno-izvedbeni spektakl – predstavu o legendi borbe sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba uz pratnju Ansambla za ranu glazbu Minstrel i svjetlosne efekte, a posjetitelje očekuje i projekcija letećeg zmaja i simbolično paljenje jurjevskog krijesa. Za najmlađe ZmaJurjevo donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije, heraldike i izrade drvenih štitova, akrobatske radionice i čitanja bajki i prigodnih igara, među kojima su i potraga za zmajevim jajima.

ZmaJurjevo je inspirirano legendom o borbi svetog Juraja protiv zmaja, a organizatori su Udruga Red Čuvara grada Zagreba, Centar mladih Ribnjak i Centar za kulturu i informacije Maksimir.

 


Komentari